E oficial! Angajatii din Sanatate vor trebui sa prezinte un certificat de integritate

27/06/2019
E oficial! Angajatii din Sanatate vor trebui sa prezinte un certificat de integritate

E oficial! Angajatii din Sanatate vor trebui sa prezinte un certificat de integritate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/e-oficial-angajatii-din-sanatate-vor-trebui-sa-prezinte-un-certificat-de-integritate/

A fost publicata in Monitorul Oficial legea care prevede ca toti angajatii din domeniul sanatatii trebuie sa prezinte un certificat de integritate care sa ateste faptul ca nu figureaza in Registrul infractorilor sexuali.

Potrivit reglementarii legislative, unitatile din sistemul de sanatate fie de stat, fie private, vor fi obligate de acum incolo sa solicite angajatilor si colaboratorilor un certificat de integritate. Actul trebuie sa arate daca fiecare persoana in cauza figureaza sau nu in registrul persoanelor care au comis infractiuni de exploatare.

Continut educational:

Aceasta lege nu se aplica doar in domeniul sanatatii, ci este valabila si pentru angajatii din invatamant sau din sfera serviciilor de protectie sociala.

Actul va fi valabil termen de 6 luni de la data eliberarii si poate fi obtinut la fel ca si cazierul judiciar.

Legea care reglementeaza Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, a fost promulgata de presedinte in cursul saptamanii trecute.

Etichete: legislatie medicala, lege sanatate, certificat de integritate

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Doru Lazăr says:

    Altceva nu mai aveam de facut

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: