DSP Timis: Valul patru va veni cu siguranta in toamna

27/05/2021
DSP Timis: Valul patru va veni cu siguranta in toamna

DSP Timis: Valul patru va veni cu siguranta in toamna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-timis-valul-patru-va-veni-cu-siguranta-in-toamna/

Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis a afirmat ca valul patru al pandemiei va veni cu siguranta in toamna, iar amploarea acestuia va depinde de numarul persoanelor vaccinate impotriva virusului.

“Valul patru va veni cu siguranta, in toamna, in octombrie – noiembrie, si tine de numarul de persoane vaccinate amplitudinea lui. Cu cat mai multi vaccinati, cu atat amplitudinea valului patru va fi mai mica”, a afirmat medicul Flavius Cioca in cadrul Colegiului prefectural, potrivit Agerpres.

Seful DSP Timis a adaugat ca pana acum 20% din populatia judetului s-a vaccinat cu doza de rapel si circa 25% a facut prima doza, dar este nevoie de un procent semnificativ care sa confere siguranta in fata contaminarii cu acest virus.

“Nu putem vorbi despre o imunitate colectiva pana nu trecem de 50% populatie vaccinata, ideal este peste 60%. Vaccinarea este solutia optima pentru SARS-CoV-2, dar si regulile de baza, respectiv masca, distanta dintre persoane si spalarea mainilor. Imunitatea conferita de vaccin este de durata mai lunga decat cea conferita de trecerea prin boala. Chiar cine a facut COVID in urma cu cateva luni nu are protectie indelungata si merita sa se vaccineze”, a mai precizat medicul conform sursei citate.

 

Etichete: valul patru pandemie covid, vaccinare anti-covid, dsp timis

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: