DSP Suceava are stoc suficient de vaccinuri

29/07/2019

DSP Suceava are stoc suficient de vaccinuri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-suceava-are-stoc-suficient-de-vaccinuri/

Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava dispune de stocuri suficiente de vaccinuri, ce asigura necesarul pana la sfarsitul acestui an, spune reprezentantii institutiei.

Potrivit medicului epidemiolog Catalina Zorescu, in acest an, la nivelul judetului Suceava nu au existat disfunctionalitati majore in aprovizionarea cu vaccinuri, iar bugetul alocat institutiei de catre Ministerul Sanatatii, pentru plata serviciilor de imunizare, este de 2,5 milioane de lei.

Continut educational:

Conform Agerpres, Zorescu a subliniat si ca DSP Suceava acorda o atentie speciala, mai ales in actualul context epidemiologic de evolutie a cazurilor de rujeola in judet, identificarii comunitatilor cu acoperire vaccinala suboptimala si organizarii de campanii suplimentare de vaccinare de tip ‘din usa in usa’, pentru recuperarea restantierilor prin intermediul medicilor de familie, cu sprijinul asistentilor comunitari si al mediatorilor sanitari.

La Suceava, in aceasta luna au fost imunizati peste 100 de copii in comunitatile defavorizate. De la inceputul anului, in acest judet au fost semnalate peste 300 de cazuri de rujeola.

Etichete: dsp suceava, vaccinuri, epidemie de rujeola

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: