DSP Caras-Severin a solicitat medicilor de familie cresterea ratei de vaccinare a copiilor

11/10/2019

DSP Caras-Severin a solicitat medicilor de familie cresterea ratei de vaccinare a copiilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-caras-severin-a-solicitat-medicilor-de-familie-cresterea-ratei-de-vaccinare-a-copiilor/

Directia de Sanatate Publica (DSP) Caras-Severin a convocat, joi, o sedinta comuna, cu reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) si cu medicii de familie cu privire la vaccinare, in conditiile in care rata de vaccinare este cuprinsa in judet intre 64% si 74%, relateaza Agerpres.

“Din pacate, rata de vaccinare este cuprinsa, in Caras-Severin, intre 64 si 74%, pe diferite segmente. Ne-am aplecat asupra acestui subiect, deoarece, dupa cum se stie, vaccinarea salveaza vieti, iar noi, actorii din sistemul de sanatate, avem aceasta obligatie de a constientiza populatie in legatura cu vaccinarea. Medicii de familie, DSP, CJAS au stabilit infiintarea unei comisii care sa aiba ca obiectiv stabilirea unor masuri cu privire la o recuperare vaccinala si aplecare spre cresterea procentului de vaccinare in randul copiilor. Comisia respectiva va fi constituita printr-un act administrativ. Avem intentia de a coopta in aceasta comisie CJAS, ISJ, Institutia Prefectului, medicii de familie, care sunt principalii pioni ai acestei actiuni, parintii, societatea civila, pana la urma. Consideram ca este oportuna infiintarea unei asemenea comisii, pentru ca noi suntem cei care trebuie sa recuperam vaccinarea, pentru a salva vieti”, a declarat directorul DSP Caras-Severin, Dan Milos, conform sursei citate,

Continut educational:

El a subliniat ca judetul nu se mai poate intoarce la anul 2016, cand din cauza lipsei vaccinarii a pornit o adevarata epidemie de rujeola.

Potrivit Agerpres, unii reprezentanti ai Asociatiei Medicilor de Familie Caras-Severin au comparat refuzul vaccinarii cu un ‘atentat la siguranta nationala’, intarind ideea ca vaccinarea este singura metoda de a ne proteja impotriva acestei boli.

Pe parcursul sedintei s-a reamintit ca actuala generatie de parinti si de bunici a fost vaccinata, iar cei care acum refuza vaccinarea nu se pun doar pe ei in pericol, ci si sanatatea celor din jur.

Judetul Caras-Severin va primi din partea Ministerului Sanatatii aproape 12 mii de doze de vaccin antigripal, conform populatiei catagrafiate.

Etichete: vaccinare antigripala, vaccinarea antigripala la copii, vaccin antigripal

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: