DSP Botosani estimeaza o crestere a solicitarilor de vaccinare la revenirea in tara a romanilor din strainatate

06/07/2021

DSP Botosani estimeaza o crestere a solicitarilor de vaccinare la revenirea in tara a romanilor din strainatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-botosani-estimeaza-o-crestere-a-solicitarilor-de-vaccinare-la-revenirea-in-tara-a-romanilor-din-strainatate/

Numarul persoanelor imunizate anti-COVID-19 in centrele de vaccinare deschise in judetul Botosani ar putea creste semnificativ in urmatoarele doua luni ca urmare a revenirii in tara, in concedii, a persoanelor plecate la munca in strainatate, este de parere conducerea Directiei de Sanatate Publica Botosani.

Reprezentantii Directiei sustin ca pe adresa DSP au inceput sa apara deja solicitari de vaccinare din partea unor persoane cu domiciliul in judetul Botosani, dar care sunt rezidente in alte state, printre care chiar si Statele Unite ale Americii sau Canada, relateaza Agerpres.

“Au fost persoane care lucreaza in strainatate si au inceput sa faca cereri pentru a se vaccina. Ei fie au prima doza facuta in statul in care lucreaza si vor sa faca doza a doua in Romania, fie vor sa faca intreaga schema de vaccinare in Romania. Pe asta mizam, pentru ca in luna august, dupa cum stiti, marea majoritate a persoanelor care lucreaza in strainatate au concedii in Europa de Vest si atunci, crescand numarul de persoane care se intorc in tara, e posibil sa avem un numar destul de mare de persoane care se vor vaccina”, a declarat Adascalitei, director DSP, potrivit sursei citate.

DSP a raportat, marti, un numar de 55.435 de persoane vaccinate la nivelul judetului Botosani.

Etichete: solicitari de vaccinare, dsp botosani

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: