Dr. Sandra Alexiu: Am inteles ca Ministerul Sanatatii a semnat pentru achizitia a 360.000 de doze de vaccin gripal

06/10/2016

Dr. Sandra Alexiu: Am inteles ca Ministerul Sanatatii a semnat pentru achizitia a 360.000 de doze de vaccin gripal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-sandra-alexiu-am-inteles-ca-ministerul-sanatatii-a-semnat-pentru-achizitia-a-360-000-de-doze-de-vaccin-gripal/

vaccin-dozeDr. Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), a afirmat la forumul national “Stop Gripa” ca Ministerul Sanatatii a semnat pentru achizitia a 360.000 de doze de vaccin gripal, urmand ca acesta sa ajunga in cabinetele medicilor de familie in maximum doua saptamani.

“Sezonul gripal incepe undeva in ianuarie si vaccinarea pentru a fi eficienta trebuie sa inceapa in jurul datei de 1 octombrie. Am inteles ca, deja, vineri, Ministerul Sanatatii a semnat pentru achizitia a 360.000 de doze de vaccin gripal, ceea ce inseamna ca intr-o saptamana, maximum doua, ajunge in toate cabinetele medicilor de familie”, afirmat medicul de familie Sandra Alexiu, potrivit Agerpres.

Vicepresedintele SNMF a mai fost intrebata daca aceasta cantitate asigura necesarul pentru Romania.

“Depinde. Daca promovezi campania antigripala in randul populatiei cu o campanie eficienta, pot sa fie foarte putine (doze — n.r.). Daca nu spui nimic si pacientii nu stiu acest lucru decat de la medicii de familie, pe care e posibil sa nu-i vada atat de des, atunci e posibil sa fie prea multe. Deci conteaza foarte mult in ce masura autoritatile se implica sa promoveze vaccinarea antigripala”, a mai declarat dr. Alexiu.

Cat priveste principiul din proiectul de lege privind vaccinarea referitor la existenta unui stoc permanent de vaccin, ea a mai precizat  ca acest lucru ar insemna ca statul sa asigure necesarul pentru un an.

“Nicio criza de vaccin nu a tinut un an in Romania si daca lucrul acesta se intampla inseamna ca va exista un stoc suficient de mare de vaccinuri sa asigure o lipsa de un an. Asigurand in permanenta vaccinurile, increderea populatiei in vaccinuri va fi mai mare si noi vom avea mai multe parghii sa putem face lucrul acesta constant, corect, cu o buna comunicare”, a spus vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familei, citata de Agerpres.

De asemenea, si prof. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, si-a exprimat speranta ca Ministerul Sanatatii sa inceapa campania de vaccinare antigripala in luna octombrie.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19