Dr. Gheorghita: Romania, pe locul 4 in UE, cu un nivel de acoperire vaccinala peste media europeana

02/02/2021

Dr. Gheorghita: Romania, pe locul 4 in UE, cu un nivel de acoperire vaccinala peste media europeana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-gheorghita-romania-pe-locul-4-in-ue-cu-un-nivel-de-acoperire-vaccinala-peste-media-europeana/

Romania se afla pe locul 4 in Uniunea Europeana ca acoperire vaccinala anti-Covid, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva Covid-19.

Potrivit doctorului, Romania se afla in prima jumatate a tarilor europene in ceea ce priveste numarul de doze de vaccin administrate la suta de locuitori.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Neoplazii mieloproliferative

“Din punct de vedre al datelor statistice la nivelul UE, pot sa va spun ca in ceea ce priveste situatia Romaniei suntem in prima jumatate a tarilor europene, peste media europeana, la numarul de doze administrate raportat la suta locuitori. As putea spune ca suntem chiar pe locul 4, cu un nivel de acoperire vaccinala 3,75%, fata de o medie a UE de circa 2,95%”, a spus dr. Valeriu Gheorghita in cadrul unei conferinte privind situatia vaccinarii anti-COVID-19 in Romania.

El a mai precizat ca la nivel national sunt active 578 de centre de vaccinare anti Covid, 269 pentru etapa I, 212 pentru etapa a II-a si alte 97 gestionate de MApN si MAI.

Etichete: vaccinare anti-covid, acoperire vaccinala impotriva covid-19, dr valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CNAS: Proiectul noului Contract-cadru, in dezbatere publica

OMS: Va fi prematur si nerealist sa credem ca vom termina cu acest virus pana la sfarsitul anului

Sanitas: Daca sindicatele nu sunt primite la masa negocierilor, atunci oamenii se vor revolta in mod spontan si va fi haos

Numarul persoanelor vaccinate anti-Covid din Romania a trecut de 1.000.000

Estimarile arata ca vaccinurile anti-Covid ofera o protectie de cel putin un an