Dr. Cristian Sever Oana: Probleme controversate in diagnosticul celor mai frecvente afectiuni

21/03/2014

Dr. Cristian Sever Oana: Probleme controversate in diagnosticul celor mai frecvente afectiuni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-cristian-sever-oana-probleme-controversate-diagnosticul-celor-mai-frecvente-afectiuni/

doctor cristian sever oanaDr. Cristian Sever Oana propune spre dezbatere medicilor de familie cazuri problematice  in diagnosticarea la cabinet: dovezi particulare si generale, certitudine si probabilitate in diagnostic, precum si principalele riscuri in stabilirea unui diagnostic. Serialul de articole semnat de dr. Cristian Sever Oana, publicat pe FormareMedicala.ro, analizeaza simptomele comune in diagnosticarea celor mai frecvente afectiuni: gastroenetrita, apendicita, infectii ale tractului urinar, insuficienta venoasa cronica sau infectii dupa intepaturi de insecte.

Aceleasi simptome – afectiuni diferite

Dr. Cristian Sever Oana vine in ajutorul medicilor de familie in cazurile cele mai dificile de diagnostic: atunci cand aceleasi simptome trimit spre afectiuni diferite.

Care sunt simptomele care pot elimina din diagnosticul diferential o afectiune, ce simptome confirma diagnosticul ales si care este tratamentul initial pentru afectiunea diagnosticata sunt principalele puncte de abordare in aceasta serie de articole.

La ce afectiuni trimit varsaturile cu dureri abdominale si febra, ce afectiuni mai pot fi sugerate de aceleasi simptome ale hepatitei B, cum pot fi diferentiate in diagnostic tromboza venoasa profunda de venele varicoase unilateral sau de obstructia limfatica acuta sunt informatii esentiale pentru medicul de familie la cabinet.

Diagnosticul diferential in inflamatia nodulilor limfatici sau hernia femurala

Seria de articole semnata de dr. Cristian Sever Oana va continua in saptamanile urmatoare cu dezbaterea diagnosticarii unor afectiuni cu risc: hernia femurala, Limfomul Hodgkin sau non-Hodgkin sau varicele safenei.

Dr. Cristian Sever Oana analizeaza comparativ cele mai frecvente simptome in aceste afectiuni si sugereaza indiciile majore in diagnosticul diferential.

Pentru a va informa despre cele mai problematice cazuri in diagnosticare si despre simptomele care pot clarifica diagnosticul, click aici.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19