Dr. Alexandru Rafila: Trebuie sa ne gandim la o aliniere a legislatiei din Romania la ceea ce se intampla in UE

30/09/2019

Dr. Alexandru Rafila: Trebuie sa ne gandim la o aliniere a legislatiei din Romania la ceea ce se intampla in UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-alexandru-rafila-trebuie-sa-ne-gandim-la-o-aliniere-a-legislatiei-din-romania-la-ceea-ce-se-intampla-in-ue/

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila, a subliniat ca ar trebui gandita o aliniere a legislatiei romane la ceea ce se intampla in Uniunea Europeana in privinta vaccinurilor.

“Acest sistem bazat pe programe de sanatate care este necesar in Romania in acest moment nu poate sa ramana asa. Trebuie sa ne gandim la o aliniere a legislatiei din Romania la ceea ce se intampla in UE, unde vaccinurile reprezinta produse care sunt compensate intr-o masura mai mare sau mai mica de catre sistemele de sanatate, pentru ca dreptul de a fi vaccinat trebuie sa il aiba orice cetatean, indiferent de varsta, mai ales daca discutam de multe alte categorii cum sunt pacientii cu boli cronice, din grupuri vulnerabile, care ar trebui sa aiba acces, pentru care nu exista un program dedicat si care ar trebui sa aiba acces la aceste produse biologice care previn bolile si care cred ca trebuie sa fie la indemana tuturor”, a afirmat Dr. Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit medicului, compensarea vaccinurilor va duce la economii la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dar si la economii in buzunarul cetatenilor.

Despre ideea compensarii vaccinurilor vorbeste si dr. Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, care a precizat, printre altele, ca Romania are nevoie de o strategie de vaccinare si de o viziune care sa asigure predictibilitate. Ea a mai sublinat ca ar trebui sa existe, pe langa calendarul de vaccinare al copilului, si calendarul de vaccinare al adultului si al bolnavului cronic.

Etichete: compensare vaccinuri, vaccinuri compensate, vaccinuri copii, vaccinare antigripala, vaccinare copii, vaccinare adulti, dr. rafila, dr. pistol

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: