Dr. Adrian Marinescu: Ar trebui sa ne pregatim in mod corect cu vaccinare antigripala

07/09/2023
Dr. Adrian Marinescu: Ar trebui sa ne pregatim in mod corect cu vaccinare antigripala

Dr. Adrian Marinescu: Ar trebui sa ne pregatim in mod corect cu vaccinare antigripala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-adrian-marinescu-ar-trebui-sa-ne-pregatim-in-mod-corect-cu-vaccinare-antigripala/

Directorul medical al Institutului ‘Matei Bals’, Adrian Marinescu, a subliniat importanta vaccinarii antigripale avand in vedere ca va veni sezonul rece cu gripa.

“Foarte important – in momentul in care vorbim de sezonul rece ar trebui sa ne pregatim de aceasta data in mod corect cu vaccinare antigripala. Ar trebui sa fie facuta undeva in octombrie, in asa fel incat sezonul de gripa care va urma din noiembrie sa fie mentinut sub control”, a precizat Dr. Adrian Marinescu, potrivit Agerpres.

Totodata, medicul a afirmat ca odata cu inceperea scolilor, ar putea creste numarul cazurilor de infectie cu noul coronavirus si a recomandat respectarea regulilor de igiena, iar in situatia in care copiii prezinta simptomatologie specifica sa nu fie adusi in colectivitate.

Potrivit acestuia, in momentul in care copilul prezinta o simptomatologie ‘zgomotoasa’ trebuie sa se ia legatura cu medicul astfel incat cel mic sa fie monitorizat corect.

“In momentul in care este o simptomatologie zgomotoasa, se va lua legatura cu medicul de la scoala daca exista, sau cu medicul de familie, sau cu un alt medic, in asa fel incat cel mic sa fie monitorizat corect. Focarele trebuie sa fie rezolvate la timp, eventualele focare din punct de vedere epidemiologic, in asa fel incat lucrurile sa fie mentinute cat mai echilibrat”, a mai precizat medicul.

Etichete: vaccinarea antigripala, dr adrian marinescu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: