Doua comune vor avea medic de familie dupa apelul facut de primar pe Facebook

06/09/2019

Doua comune vor avea medic de familie dupa apelul facut de primar pe Facebook

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/doua-comune-din-covasna-vor-avea-medic-de-familie-dupa-apelul-facut-de-primar-pe-facebook/

Locuitorii a doua comune din judetul Covasna vor avea, incepand de luni, un nou medic de familie dupa ce autoritatile locale au incercat foarte mult timp sa gaseasca un alt specialist in locul celui care s-a pensionat.

Dr. Attila Kovács, noul medic, a fost gasit in urma unui apel lansat in urma cu cateva luni, pe o retea de socializare, de catre primarul comunei Micfalau, Demeter Ferenc, care a scris: ‘Cautam cu disperare un medic de familie’.

Primarul a precizat ca medicul de familie a incheiat contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate Covasna si ca isi va incepe activitatea, urmand sa aiba puncte de lucru in ambele localitati, comunele Malnas si Micfalau.

“A fost foarte greu sa gasim un medic de familie, dar in cele din urma am reusit. Ne-a ajutat foarte mult si Facebook-ul si presa. De altfel, domnul Kovacs a citit anuntul pe care l-am postat pe reteaua de socializare si asa a venit la noi. (…) El a mai lucrat la Sfantu Gheorghe, este tanar, nascut in anul 1981 si primele sase luni va face naveta la Sfantu Gheorghe, apoi vom mai vedea. Va avea program in ambele comune si va lucra nu numai dimineata, ci si dupa-amiaza, pentru ca si persoanele care sunt la lucru sa poata ajunge la medic, daca au nevoie”, a declarat primarul citat de Agerpres.

De asemenea, ediul a mai precizat ca unul dintre motivele pentru care noul medic a acceptat oferta este si acela ca dispensarul a fost reabilitat si urmeaza sa fie si dotat corespunzator.

“Consider ca la luarea deciziei a contribuit si faptul ca atunci cand a venit i-am promis ca reabilitam cabinetul medical, ceea ce am si facut. In interior arata nou-nout. L-am facut printr-un proiect cofinantat de Consiliul Judetean, in valoare de 50.000 de lei si i-am promis ca anul viitor vom depune alt proiect pentru dotarea cabinetului. Sotia sa este asistenta de laborator si poate reusim ca unele analize medicale sa poata fi facute pe plan local, iar localnicii sa nu mai trebuiasca sa mearga in alta parte”, a mai declarat primarul comunei Micfalau, conform sursei citate.

Etichete: medic de familie comuna, medic de familie covasna, posturi medici de familie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: