Apelul unui primar de comuna: Cautam cu disperare un medic de familie

11/02/2019

Apelul unui primar de comuna: Cautam cu disperare un medic de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/apelul-unui-primar-de-comuna-cautam-cu-disperare-un-medic-de-familie/

Primarul unei comune din Covasna a lansat un apel disperat pe reteaua de socializare Facebook pentru a gasi un medic de familie pentru comuna pe care o pastoreste.

“Cautam cu disperare un medic de familie impreuna cu o alta comuna. Oferim locuinta de serviciu cu 2 camere, bucatarie si baie. Comuna Micfalau are 1800 de locuitori. La 4 km de comuna este situata comuna Malnas cu 1000 de locuitori, fara medic de familie. In comuna avem asistenti medicali care pot lucra in cabinet. Cooperam foarte bine cu comuna Malnas. Intr-una din comune poate sa fie si punct de lucru. Exista farmacie. Zona e frumoasa, cu ape minerale, oameni deschisi si primitori. Aveti toata sustinerea Primariei”, scrie primarul Demeter Ferenc pe Facebook.

Continut educational:

Potrivit edilului, fostul doctor s-a pensionat, iar in localitate sunt opt asistenti medicali calificati care ar putea fi angajati, insa multi localnici sunt nevoiti sa mearga la o distanta de zeci de kilometri pentru consultatii si retete.

“Ma doare sufletul cand vad ca batrani bolnavi stau in frig si asteapta autobuzul, fiindca trebuie sa mearga in oras pentru o reteta. Multumesc medicilor de familie din Sfantu Gheorghe care au acceptat pacientii din Micfalau”, a mai scris primarul din Covasna pe Facebook.

 

 

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. ghiorghe-ion paldau says:

    Dragi PRIMARI!! In comuna SOIMI, jud. BIHOR, au coexistat in conditii satisfacatoare OPT MEDICI, DINTRE CARE TREI CABINETE DE MEDICINA DE FAMILIE SI UN CENTRU DE PERMANENTA MEDICALA, CU CINCI MEDICI SI CINCI ASISTENTE FOARTE BINE PREGATITI PROFESIONAL, LA 2000 DE PERSOANE.. Cinste PRIMARULUI SI ALTOR AUTORITATI COMPETENTE-TOATE S-AU DESFIINTAT, ACUM MAI ESTE DOAR UNUL(adica EU). Dragi PRIMARI VA DORESC SA FIE LA FEL IN TOATA TARA!! AVEM SUFICIENTI PARLAMENTARI SI BUGETARI. LA CE NE MAI TREBUIE MEDICI DE FAMILI LA TARA!!!

  2. radu says:

    E greu sa gasesti un medic de familie in rural.Medicina de familie e neglijata.Anul asta desi bugetul sanatatii e nemaipomenit de mare si salariile medicilor de la stat s-au dublat medicii de familie au ramas pe dinafara.Cred ca se doreste desfiintarea acestei specialitati.

  3. mircea says:

    Stau si ma intreb unde sunt tinerii care se plang ca nu pot intra in sistem?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati