Dosarul privind Sectia de Arsi de la Floreasca, la DNA

18/07/2016

Dosarul privind Sectia de Arsi de la Floreasca, la DNA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dosarul-privind-sectia-de-arsi-de-la-floreasca-la-dna/

dnaParchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 a trimis la DNA dosarul privind neregulile descoperite de Corpul de control al ministrului Sanatatii la Sectia de Arsi a Spitalului Floreasca.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 au dispus, in luna mai, inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, insa si-au declinat apoi competenta in favoarea DNA.

Reamintim ca acest dosar a fost deschis in urma unei sesizari a Guvernului, dupa ce Corpul de control al ministrului Sanatatii a descoperit mai multe nereguli in functionarea Unitatii de ingrijire a arsilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

“In urma controlului, au fost dispuse urmatoarele: informarea Curtii de Conturi a Romaniei pentru deficientele consemnate in raportul de control; sesizarea ANAP pentru posibile nerespectari ale prevederilor legale referitoare la intocmirea documentatiei de atribuire a contractului de achizitie aparatura medicala pentru Unitatea de ingrijire a arsilor gravi si sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria sector 1 Bucuresti, pentru posibile fapte de natura penala, avand in vedere intocmirea nereala a procesului verbal de punere in functiune a Barocamerei si plata contravalorii acesteia catre furnizorul SC Gemedica SRL”, preciza pe 25 mai Guvernul, potrivit Agerpres.

Conform Executivului, in urma informatiilor contradictorii furnizate de conducerea Spitalului de Urgenta Floreasca in ultimele sase luni si la solicitarea Corpului de control al premierului, Corpul de control al ministrului Sanatatii a efectuat, in perioada 26 – 29 aprilie, o verificare la nivelul acestei unitati medicale.

“Concluziile acestui control sunt ca Unitatea de ingrijire a arsilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenta (Floreasca) nu este inca functionala, in ciuda celor declarate de conducerile anterioare ale spitalului si a inaugurarilor oficiale efectuate in ultimele luni”, mai spunea Guvernul, conform sursei citate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: