Distribuirea cardului de sanatate din perspectiva Organizatiei Europene a Medicilor de Familie

12/08/2013

Distribuirea cardului de sanatate din perspectiva Organizatiei Europene a Medicilor de Familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/distribuirea-cardului-de-sanatate-din-perspectiva-organizatiei-europene-a-medicilor-de-familie/

Eficientizarea sistemului medical prin Cardul de sanatateDistribuirea cardului de asigurari sociale de sanatate de catre medicii de familie, implicand o serie de atributii administrative precum inscriptionarea datelor, revizuirea informatiilor personale ale pacientilor a starnit reactii si la nivel european. Organizatia Europeana a Medicilor de Familie (WONCA Europe) a transmis propriul punct de vedere catre Societatea Nationala de Medicina Familiei din Romania. Mesajula fost transmis prin prof. Job Matsemakers, Presedintele WONCA Europe.

Problemele de confidentialitate identificate in functionarea cardului de sanatate

Codul PIN care va proteja datele personale ale pacientului inscriptionate pe card este considerat o problema de confidentialitate in momentul in care unul dintre pacienti isi pierde cardul.

In acelasi timp, acest cod PIN obliga toti furnizorii de servicii medicale sa aiba cititoare de carduri cu PIN.

Introducerea datelor si distribuirea acestui card de catre medicii de familie sunt considerate probleme administrative care nu trebuie rezolvate de personalul medical.

Motivarea Organizatiei Europene a Medicilor de Familie in legatura cu distribuirea cardului de sanatate de catre medici are in vedere timpul pe care un medic de familie il aloca problemelor administrative si nu celor medicale.

Utilizarea internetului ca forma de verificare a datelor pacientilor poate ridica, de asemenea, probleme de confidentialitate.

Recomandarea Presedintelui WONCA Europe

Pentru rezolvarea problemelor cardului de asigurari sociale de sanatate, reprezentantul Organizatiei Europene a Medicilor de Familie considera ca este necesara o discutie intre pacienti, profesionistii in domeniul medical si decidentii in sistemul medical.

O analiza detaliata a reglementarilor legii privind cardul de asigurari sociale de sanatate din perspectiva Societatii Nationale a Medicilor de Familie (SNMF) este accesibila prin vizualizarea webminarului la https://www.formaremedicala.ro/wp-content/uploads/snmf2/snmf2_player.html.

Sursa: ComunicateMedicale.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati