Din vara, in Romania, s-ar putea vaccina anti-Covid si grupa de varsta 12 – 15 ani

05/05/2021

Din vara, in Romania, s-ar putea vaccina anti-Covid si grupa de varsta 12 – 15 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/din-vara-in-romania-s-ar-putea-vaccina-anti-covid-si-grupa-de-varsta-12-15-ani/

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghita, spune ca exista o perspectiva ‘clara’, din aceasta vara, de imunizare a copiilor de 12 – 15 ani cu ser de la compania Pfizer BioNTech.

“Ne asteptam ca in urmatoarele zile FDA (Food and Drug Administration – Agentia Medicamentului din SUA) sa acorde aceasta autorizare si foarte probabil ca, in perioada lunii urmatoare, si Agentia Europeana a Medicamentului va elibera aceasta autorizare, asa incat avem o perspectiva cat se poate de clara ca din aceasta vara sa putem vaccina si persoanele din grupa de varsta 12 – 15 ani, care, evident, isi doresc sa se vaccineze prin acordul parintilor”, a declarat medicul militar.

In acest context, el a subliniat ca ca un element ‘critic’ este comunicarea.

“Cu siguranta se va folosi infrastructura actuala, tinand cont de faptul ca vaccinul care va primi, cu siguranta, autorizare va fi vaccinul de la compania Pfizer, care are acest lant particular de frig si atunci trebuie sa asiguram conditiile necesare de mentinerea calitatii acestor vaccinuri. Singura mentiune este legata de prezentarea minorului impreuna cu un adult care il reprezinta din punct de vedere legal. Consimtamantul informat se ofera de catre tutorele legal si procedura de vaccinare este similara, schema de vaccinare este aceeasi, doza de vaccin este nemodificata”, a mai precizat Valeriu Gheorghita.

Compania Pfizer a solicitat, in SUA, autorizatia de utilizare de urgenta pentru vaccinul sau spre a fi administrat copiilor si adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani.

Etichete: vaccinare copii anti-covid, vaccinare adolescenti anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Pandemia a crescut interesul romanilor pentru asigurarile de sanatate

Iohannis: Apar noi forme ale virusului mai agresive. Fiecare roman ar face bine sa se vaccineze

Proiect: Indemnizatie pentru persoanele care ingrijesc pacienti oncologici

Universitatea Oxford testeaza ivermectina ca posibil tratament impotriva Covid-19

ECDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2 va reprezinta 90% din cazurile noi de Covid-19 in UE pana la sfarsitul lunii august