Dezbatere publica despre Contractul-cadru la Ministerul Sanatatii

18/03/2015

Dezbatere publica despre Contractul-cadru la Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dezbatere-publica-despre-contractul-cadru-la-ministerul-sanatatii/

Luni, 16 martie 2015, la sediul Ministerului Sanatatii a avut loc o dezbatere publica organizata la solicitarea SNMF privind proiectul de Hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014 – 2015.

Interviu Dr. Rodica Tanasescu – Presedinte SNMF

 Luare de cuvant Dr. Sandra Alexiu – Vicepresedinte SNMF

Luare de cuvant Dr. Doina Ileana Mihaila – Presedinte FNPMF

Luare de cuvant Dr. Mihaela Pop

Luare de cuvant Dr. Marina Pircalabu – PMFB Ilfov

Luare de cuvant Dr. Daciana Toma – Secretar SNMF

Luare de cuvant Dr. George Silvestrovici

5 Comentarii

 1. irimia says:

  Si vi se pare normal ca un medic de familie (din rural sau urban nu are importanta) sa aiba inscrisi 2000 -3000de pacienti?sa trimita un copil cu otita la urgenta sau sa l consulte contra cost pentru ca a facut nr maxim de consultatii din acea zi?acel pacient sa nu poata beneficia de reteta compensata? sau sa fie chemat peste 2 zile? Trebuie sa fie o distributie echitabila a medicilor atat in rural cat si in urban.Un medic de familie nu poate asigura asistenta medicala eficienta la mai mult de 1000 maxim 1500 de pacienti.eu vorbesc de nr de pacienti pe care ar trebui sa l aiba un medic de familie….”pret pe castig” pune cel care are liste mari de pacienti carora nu le poate asigura asistenta medicala necesara indiferent daca este in rural sau urban.de obicei cei care “se simt cu musca pe caciula” incearca sa gaseasca pretexte si motive artificiale pentru a devia discutia de la “realitate”

 2. CALATEAN says:

  Si eu stau de 14 ani izolat cu pacienti putini,dar domnul dr.de mai sus pune pret pe cistig nu pe satisfactia profesionala,poate gresesc dar cind mi-am ales sa merg la medicina m-am gindit mai mult la satisfactia profesionala si apoi la cea materiala,asa ca nu toti putem fi medici la orase,sau in comune mari,si de ce sa nu beneficieze si cei putini dintr-o localitate de asistenta medicala?Numai ca toti medicii din tara sintem priviti ca un fel de sluji ai societatii fara drepturi,dispretuiti de autoritati,si de societatate.Noua ni se maresc lefurile ca la profesori,bugetari care au lefuri destul de mari in comparatie cu ceea ce fac pentru societate.

 3. Raluca says:

  Da, trebuie sa se schimbe ceva, dar nu ceea ce propune CNAS acum. Ceea ce trebuie sa se schimbe este atitudinea autoritatilor locale, a primariilor si a comunitatii. Ele trebuie sa inteleaga ca trebuie sa fie proactive si nu populiste si cu discurs demagogic daca doresc asistenta medicala (inclusiv stomatologica, inclusiv farmacie, inclusiv servicii comunitare – asistenta care sa vina sa-i vada acasa, mediator sanitar care sa mearga in comunitatile minoritare). Limite de intrare in contract, criterii demografice pentru a asigura distributia echitabila geografica a medicilor, farmaciilor exista in toata lumea, nu este o gaselnita romaneasca. Desfiintarea lor argumentand cu “concurenta, calitatea, medicii tineri” este in schimb o gaselnita romaneasca !

 4. Berechet Camelia says:

  Sa speram ca domnii decidenti care le intorc politic vor lua hotarari legale si de bun simt iar nu influentate de grupuri de interese! Poate ar fi bine sa militam si noi pentru un salariu(venit ) decent minim si in medicina de familie la fel ca la medicii din spitale sau in justitie sau etc!

 5. irimia says:

  Sunt medic tanar…medic specialist mf..am lucrat ca mf in rural.am renuntat sa mai lucrez ca medic de familie datorita sistemului.intre timp am facut o alta specialitate.ca medic de familie tanar nu ai acces nici in urban nici in rural…in rural poti merge ca medic de familie acolo unde ,, nimeni nu ramane,,pentru ca:sunt putini asigurati si automat venituri mici pt medic,conditii ptroaste,distanta mare de oras.Sunt cabinete in rural care au cate 3000 de inscrisi chiar si mai mult pentru ca este un singur cabinet acolo;dar asta pentru ca un alt medic nu are acces acolo.De obicei “acesti medici norocosi” cotizeaza la casa jud de asig pentru a le fi bine.am lucrat 5 ani in sistem si stiu foarte bine cum “merg lucrurile”.Daca un medic “nou”vrea sa mearga in rural unde sunt 3000 de pacienti nu se poate….”cum acolo?….pai acolo este dr X de 20 de ani”….chiar daca dr X nu poate asigura asistenta medicala optima…pentru el conteaza “per capita”.Pacientii sunt chemati la cabinet odata la 3 luni pentru ca “suntem foarte aglomerati”;daca pacientul are o problema intre timp merge la spital …si de aici un cerc vicios…Aceasta situatie este atat in urban cat si in rural.Trebuie sa se schimbe ceva in sistem….nu neaparat pentru medicii “tineri” cat pentru binele pacientilor.Medicii cu liste mari de pacienti prefera sa plateasca penalitati la casa jud decat sa mai lase si “pe altul”…..iar daca nu au o odrasla care sa le “mosteneasca” pacientii ,ii vand la cel care da mai mult..

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: