Despre necesarul de vaccinuri si recuperarea copiilor nevaccinati

10/07/2017

Despre necesarul de vaccinuri si recuperarea copiilor nevaccinati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/despre-necesarul-de-vaccinuri-si-recuperarea-copiilor-nevaccinati/

 

Reprezentantii Ministerului Sanatatii pe probleme de vaccinare sustine ca dozele achizitionate recent de minister vor acoperi pe deplin necesarul si ca pana la sfarsitul acestei luni va fi distribuita medicilor de familie o cantitate suplimentara de 420.000 de doze de vaccin BCG, care va asigura necesarul pentru o perioada de cel putin un an, iar de luni vor fi livrate peste 330.000 de doze de vaccin ROR.

Purtatorul de cuvantĀ  al institutiei spune ca Ministerul Sanatatii a avut dificultati in aprovizionarea cu vaccinul hepatitic B pediatric, dar problema a fost rezolvata.

Recuperarea la vaccinare se realizeaza de catre medicii de familie, care programeaza parintii la vaccinare sau pentru recuperarea la imunizare a copiilor, astfel ca numarul exact al copiilor care vor fi recuperati nu se cunoaste, acesta fiind in functie de numarul medicilor de familie care vor chema copiii la vaccinare, dar si de numarul de parinti care vor accepta sa se prezinte cu copiii la imunizare, a precizat Andreea Popescu, purator de cuvant MS, intr-un material transmis la cererea News.ro.

Referitor la criteriile de programare a copiilor pentru vaccinare, reprezentanta Ministerului Sanatatii a spus ca aceasta se face in functie de varsta.

Potrivit sursei mentionate, intrebata daca stocurile de vaccin vor permite recuperarea tuturor copiilor, reprezentata Ministerului Sanatatii pe probleme de imunizare a sustinut ca produsele achizitionate recent de minister vor acoperi pe deplin necesarul.

Cursul EMC gratuite pentru medicii de familie despre vaccinare:

1.Introducere in Vaccinologie – 8 EMC

2.Importanta vaccinarii anti-HPV – 4 EMC

3.Planul National de Vaccinare – 8 EMC

4.Optiuni suplimentare de vaccinare – 8 EMC

5.Proceduri de vaccinare si procesul de recuperare a vaccinarilor – 12 EMC

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: