O injectie cu anticorpi ar putea sa vindece mai multe tipuri de cancer (Studiu)

05/05/2015
O injectie cu anticorpi ar putea sa vindece mai multe tipuri de cancer (Studiu)

O injectie cu anticorpi ar putea sa vindece mai multe tipuri de cancer (Studiu)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-injectie-cu-anticorpi-ar-putea-sa-vindece-mai-multe-tipuri-de-cancer-studiu/

vaccin cancer mamarO injectie cu anticorpi ar putea sa vindece mai multe tipuri de cancer chiar si in faza avansata.

Studiul realizat de oamenii de stiinta americani arata ca injectia cu anticorpi ar putea in viitor sa vindece mai multe tipuri de cancer prin distrugerea tumorilor.

Conform Daily Mail, oamenii de stiinta considera ca sistemul imunitar poate fi antrenat in acest fel pentru a ataca tipuri de cancer precum melanomul, pancreatic, mamar si pulmonar.

Savantii de la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii cred ca acesti anticorpi creati in laborator ar putea sa distruga nu doar tumorile incipiente, ci si metastazele raspandite in intregul organism.

“Potentialul este urias. Asistam, de fapt, la o eradicare a tumorilor”, spune prof. Edgar Engleman, coordonatorul studiului.

Acest tratament are la baza acelasi mecanism cu cel care determina organismul sa respinga organele transplantate, respectiv anticorpii care detecteaza substantele straine in organism , activeaza sistemul imunitar.

In cadrul acestei cercetari realizata pe soareci de laborator, echipa de savanti americani a reusit sa obtina eradicarea unui numar de sase tipuri diferite de cancer – doua tipuri de melanom, limfom, mamar, pulmonar si pancreatic.

Studiul publicat de curand in revista Nature mai releva ca rezultatele au fost aceleasi si in urma testelor in vitro realizate pe celule umane.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: