Deschiderea unor centre drive-through – pasul catre vaccinarea persoanelor din mediul rural

20/05/2021
Deschiderea unor centre drive-through – pasul catre vaccinarea persoanelor din mediul rural

Deschiderea unor centre drive-through – pasul catre vaccinarea persoanelor din mediul rural

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deschiderea-unor-centre-drive-through-pasul-catre-vaccinarea-persoanelor-din-mediul-rural/

Prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii in Romania, spune ca deschiderea unor centre de vaccinare drive-through la intrarea in orase face pasul catre accesul la vaccinare a persoanelor din mediul rural.

“Cred ca ceea ce se intampla aici, in aceasta parcare a unui centru comercial, este un bun exemplu din mai multe puncte de vedere. (…) El face pasul de care avem nevoie in momentul de fata, (…) pasul catre mediul rural, multe dintre localitatile suburbane Bucurestiului sau altor orase mari unde exista astfel de centre au in felul acesta acces la vaccinuri si bineinteles la vaccinare”, a declarat Alexandru Rafila, cu prilejul deschiderii primului centru de vaccinare drive-through din Sectorul 4, potrivit Agerpres.

El a aratat ca organizarea ulterioara pentru mediul rural trebuie sa fie ‘foarte rapida, insa trebuie sa tina seama de accesibilitate’.

“Noi trebuie sa convingem oamenii de utilitatea vaccinarii. Ce se intampla acum – faptul ca a scazut transmiterea – nu trebuie sa descurajeze pe nimeni sa se vaccineze, pentru ca ceea ce ne dorim este ca odata ridicate restrictiile sa nu mai revina. Ori singura solutie pentru ca aceste restrictii sa nu mai revina, sa nu ne mai schimbe din nou viata, este sa ne vaccinam intr-un numar cat mai mare si intr-un timp cat mai scurt daca se poate. (…) Trebuie sa mergem spre zona rurala si centrele de la marginea Bucurestiului sunt foarte utile in acest demers”, a mai precizat Rafila potrivit sursei citate.

Prefectul Municipiului Bucuresti, Alin Stoica, a aratat ca centrele drive-through vor deservi si localitatile adiacente din Ilfov.

Etichete: centre vaccinare drive-through bucuresti, vaccinare persoane din mediul rural, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: