Deputatul Liliana Ciobanu: Salariatii DSP-urilor sunt nemultumiti…

22/09/2015

Deputatul Liliana Ciobanu: Salariatii DSP-urilor sunt nemultumiti…

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deputatul-liliana-ciobanu-salariatii-dsp-urilor-sunt-nemultumiti/

MEDICI+BANIDeputatul Liliana Ciobanu solicita ministrului Sanatatii includerea medicilor si asistentilor din DSP-uri in Ordonanta de majorare a salariilor din sanatate.

Deputatul de Giurgiu, Liliana Ciobanu, i-a cerut ministrului Sanatatii Nicolae Banicioiu, printr-o interpelare parlamentara, includerea medicilor si asistentilor din DSP-uri in Ordonanta de majorare a salariilor din sanatate.
In argumentatia trimisa conducerii Ministerului Sanatatii, parlamentarul a amitit ca Guvernul Romaniei a emis recent Ordonanta de Urgenta 35/ 2015, care prevede majorarea cu 25% a salariului pentru tot personalul medico-sanitar, insa, din pacate pentru initiatori, personalul din cadrul Directiilor de Sanatate Publica din judete a fost exclus de la aceasta marire a salariilor.

“Salariatii DSP-urilor sunt nemultumiti in legatura cu aceasta situatie nefireasca si au avansat cel putin doua motive pentru care au fost exclusi din prevederile Ordonantei respective. Pe de o parte, ei sustin ca Guvernul si implicit Ministerul Sanatatii fie au fost informate ca in DSP-uri nu exista medici si asistenti medicali, fie ca initiatorii OUG 35/ 2015 au considerat ca acestor angajati le-au fost majorate salariile incepand cu 1 iulie a.c., in baza Ordinului comun MS/ CNAS, si, in consecinta, s-a considerat ca nu mai pot beneficia de aceasta majorare. In realitate, oamenii din cadrul DSP-urilor judetene sustin ca, in baza Ordinului comun amintit, salariile lor abia au ajuns la nivelul salariilor medicilor si asistentilor din spitale, aici fiind vorba de salariul de baza, fata de care exista aceasta diferenta de cel putin 5 ani. Salariatii din cadrul DSP-urilor au facut mai multe demersuri catre Ministerul Sanatatii, in care si-au sustinut punctul de vedere, respectiv acela ca ar fi firesc sa fie si ei inclusi in prevederile Ordonantei de Urgenta amintite, deoarece activitatea lor este tot o activitate medicala”, a subliniat deputatul Liliana Ciobanu, intr-un comunicat remis presei.

In finalul interpelarii, parlamentarul de Giurgiu i-a cerut ministrului Banicioiu sa aiba in vedere corectarea acestei Ordonante de Urgenta, respectiv sa introduca si personalul din DSP-uri in randul beneficiarilor majorarilor salariale.

 

Citeste si Senatorul Traian Igas: Ministrul Sanatatii le este dator medicilor de familie cu o solutie

Citeste si Sanitas: Toate spitalele din Romania care sunt in relatii contractuale cu Casele Judetene de Asigurari de Sanatate vor primi bani

Citeste si E oficial! Guvernul a majorat salariile din sistemul sanitar

 

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Lili says:

    Buna ziua! Daca mai stiti ceva de marirea salariului la medici primari contractuali postati!Multumesc

  2. Stefan Gabriel says:

    Multumim doamnei deputat pentru suport!
    Si o mica precizare, referitor la textul articolului: In baza ordinului comnu MS-CNAS nr 843/06.07.2015 s-au marit salariile tuturor Functionarilor publici din DSP. Dintre medicii si asistentii care formeaza Personalul Contractual Au primit majorare salariala (in baza aceluias ordin comun, desigur) Doar sefii de departamente, compartimente, si ctiva biologi si chimisti. De prevederile Ordinului NU au beneficiat deloc: medici primari, medici, medici rezidenti (care medic rezident anul I are 1500 lei/luna!) asistenti de igiena, asistenti de laborator, asistenti licentiati, dezinfectori (pe unde mai sunt) si infirmiere, care au primit FIX 0%! Deci, repet la final: de majorare NU a beneficiat nici cu 50 bani aproape jumatate din personalul unei Directii de Sanatate Publica … pe care onor Niciolaie Banicioiu ii scoate din randurile lucratorilor din sanatate, si prin alineatul 5^10 din ord. 35/2014! Deci a exclus sanatatea publica din “TOT personalul sanitar”.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: