Senatorul Traian Igas: Ministrul Sanatatii le este dator medicilor de familie cu o solutie

17/09/2015
Senatorul Traian Igas: Ministrul Sanatatii le este dator medicilor de familie cu o solutie

Senatorul Traian Igas: Ministrul Sanatatii le este dator medicilor de familie cu o solutie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/senatorul-traian-igas-ministrul-sanatatii-le-este-dator-medicilor-de-familie-cu-o-solutie/

card-sanatateSenatorul Constantin Traian Igas a adresat o intrebare Ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, referitoare la pierderile generate de proasta functionare a sistemului cardurilor de sanatate.

Sesizarea a venit din partea unor medici de familie care i s-au adresat senatorului aradean cu aceasta problema, in cadrul unei audiente.

“Desi suntem la doar doua saptamani de la introducerea obligatorie a cardului national de sanatate, problemele persista, iar medicii de familie spun ca sistemul informatic al Casei Nationale de Sanatate produce zilnic blocaje, dand peste cap toata activitatea lor si generand cozi interminabile pe holurile cabinetelor medicale. Fluidizarea nu apare, in schimb nervii tuturor sunt pusi la incercare. Iar Ministrul Sanatatii, desi atentionat printr-o scrisoare deschisa inca din mai, ramane dator cu o solutie”, este de parere senatorul Constantin Traian Igas.

Pierderile generate de acest sistem informatic gaunos sunt si de ordin financiar, nu afecteaza doar timpul alocat pacientului. Unele servicii raman nedecontate la Casa de Asigurari de Sanatate din cauza blocarii cardului in cititor, iar medicii raman cu pierderi in gestiune, pierderi care nu se mai pot recupera, scrie intr-un comunicat emis de cabinetului senatorului Igas.

“Desi medicii de familie au reclamat conducerii CNAS derapajele privind folosirea cardului de sanatate, tot ei sunt cei care sufera de pe urma unei erori a sistemului. Pe de o parte, pierd la serviciile pe care le presteaza pacientilor, pe de alta parte, risca sa piarda contractul cu Casa, daca la un control sunt gasiti vinovati ca nu folosesc cardul de sanatate. Iar toate efectele acestui haos se sparg in capul pacientului, cel care contribuie sau plateste pentru servicii pe care nu le primeste sau le primeste partial”, a mai declarat Constantin Traian Igas.

Senatorul aradean i-a solicitat Ministrului Sanatatii sa isi asume acest blocaj, sa ii gaseasca o solutie si sa precizeze daca banii pierduti de medicii de familie, pentru serviciile prestate si neinregistrate, vor putea fi recuperati.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: