Deltacron – o noua varianta a coronavirusului care combina tulpinile Delta si Omicron

17/03/2022
Deltacron – o noua varianta a coronavirusului care combina tulpinile Delta si Omicron

Deltacron – o noua varianta a coronavirusului care combina tulpinile Delta si Omicron

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deltacron-o-noua-varianta-a-coronavirusului-care-combina-tulpinile-delta-si-omicron/

O fost identificata o noua varianta a coronavirusului, detectata pana acuma in trei tari europene – Franta, Tarile de Jos si Danemarca. Aceasta combina tulpinile Delta si Omicron si a fost denumita “Deltacron”. In prezent, potrivit OMS, are un nivel redus de circulatie, relateaza EFE.

Organizatia nu respinge insa posibilitatea ca aceasta impresie initiala sa fie legata de o scadere drastica a numarului de teste pentru COVID-19 in marea parte a lumii, scrie si Agerpres.

“Ca urmare a reducerii numarului de teste in lume ne aflam in dezavantaj pentru a putea urmari in mod eficient noua tulpina”, a precizat responsabila tehnica a OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove.

Potrivit surselor citate, ea a amintit ca dupa doi ani de pandemie exista o capacitate globala de diagnosticare si secventiere genetica a coronavirusului considerabila, la care deja se renunta pe masura ce pandemia se considera incheiata sau mai putin grava.

Responsabilul OMS a mai spus ca este important sa fie mentinute si utilizate aceste capacitati “deoarece cat timp virusul ramane in circulatie exista si mai multe posibilitati sa sufere mutatii. Posibilitate unei recombinari (a variantelor) ramane in continuare valabila”.

OMS a denumit Deltacron aceasta combinatie de variante si care a fost detectata intr-un numar redus de cazuri in Franta, Tarile de Jos si Danemarca.

Etichete: deltacron, delta coronavirus, omicron coronavirus, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: