Deficit de medici scolari | Botosani: 11 posturi ocupate din 109

03/05/2022
Deficit de medici scolari | Botosani: 11 posturi ocupate din 109

Deficit de medici scolari | Botosani: 11 posturi ocupate din 109

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deficit-de-medici-scolari-botosani-11-posturi-ocupate-din-109/

Judetul Botosani inregistreaza un deficit de 90 de medici scolari si peste 150 de asistenti medicali, potrivit conducerii Directiei de Sanatate Publica.

Potrivit sursei citate, in Botosani ar trebui sa existe, conform normativelor, 109 medici scolar si 228 de asistenti medicali, insa in cabinele medicale scolare isi desfasoara activitatea doar 11 medici si 73 de asistenti medicali.

“De ani de zile nu s-a reusit atragerea medicilor catre medicina scolara si in ultimii ani nu s-a pus accent pe aceasta zona, dar avand in vedere ca este extrem de important ca in fiecare unitate scolara, fie liceu, scoala generala sau gradinita, este nevoie de minim un cabinet medical in care sa isi desfasoare activitatea minim un asistent medical”, a afirmat Monica Adascalitei, director DSP Botosani, potrivit Agerpres.

Ea a mai precizat ca a facut demersuri la Ministerul Sanatatii pentru scoaterea la concurs a unor posturi de medici scolari.

De asemenea, in judetul Botosani exista un singur medic scolar stomatolog, in conditiile in care ar trebui sa existe 18 astfel de medici.

Etichete: medici scolari, posturi medici scolari, DSP Botosani

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: