Decizia privind cea de-a treia doza de vaccin anti-Covid, asteptata in septembrie

27/07/2021
Decizia privind cea de-a treia doza de vaccin anti-Covid, asteptata in septembrie

Decizia privind cea de-a treia doza de vaccin anti-Covid, asteptata in septembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/decizia-privind-a-treia-doza-de-vaccin-in-septembrie/

Medicul Valeriu Gheorghita spune ca este foarte probabil ca in luna septembrie sa existe o decizie privind administrarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid.

“Exista discutii in momentul de fata legat de administrarea rapelului sau, cum este cunoscut, cea de-a treia doza, desi in mod corect vorbim de rapel si nu de doza trei, la persoanele care fie au un risc crescut de expunere – si aici vorbim de pilda de categoria personalului medical si personalul social, si persoanele care se afla in evidenta cu boli cronice, respectiv persoanele cu varsta de peste 65 de ani. Este foarte probabil ca din luna septembrie sa avem aceasta decizie de a administra doza trei sau rapelul. Practic, ar veni la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghita intr-o conferinta de presa.

Potrivit medicului, decizia administrarii celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid ar putea sa fie luata in functie de istoricul de trecere prin boala a persoanei in cauza.

“O persoana care are istoric de trecere prin boala si a fost vaccinata cu doua doze nu mai are neaparat indicatie de a face rapelul cu cea de a treia doza de vaccin, avand in vedere ca trecerea prin boala este un element important de activare a raspunsului imun”, a adaugat seful CNCAV.

In prezent, o decizie privind actualizarea schemei de vaccinare se asteapta de la Agentia Europeana a Medicamentului.

Etichete: doza a treia de vaccin anti-Covid, doza trei vaccin, vaccinare anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: