Decanul Facultatii de Medicina: Oricare dintre absolventii nostri se va descurca cu brio oriunde

30/09/2019

Decanul Facultatii de Medicina: Oricare dintre absolventii nostri se va descurca cu brio oriunde

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/decanul-facultatii-de-medicina-oricare-dintre-absolventii-nostri-se-va-descurca-cu-brio-oriunde/

Decanul Facultatii de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) ‘Carol Davila’, spune ca un sistem medical performant ii va tine in tara pe tinerii absolventi.

“Ei trebuie sa porneasca in cariera lor medicala ca orice fac, orice intreprind si tot ceea ce fac in interesul pacientilor trebuie sa fie dominat de gandul de bunavointa, de stiinta profesionala, ca prin fiecare gest individual pot schimba cu ceva atat modul in care este perceput corpul medical, cat si modul in care trebuie sa induca o perceptie asupra corpului medical. Privind istoric asupra ceea ce s-a intamplat in medicina romaneasca, au fost medici care au fost prim-ministri, care au imprimat conceptii medicale, dar care au avut o prezenta si in viata publica, iar dorinta mea pe care am incercat sa o transfer catre ei este ca medicul trebuie sa redevina ceea ce a fost si anume un pilon al societatii si asta prin stiinta, comportament, structura morala si prin tot ceea ce inseamna medicul ca profesie. Solutia (pentru a-i tine in tara pe tinerii absolventi – n.r.) este de a crea un sistem medical si un sistem educational modern. Inclusiv Facultatea de Medicina este intr-o profunda schimbare, ea isi schimba an de an conceptele incercand sa redevina o facultate moderna”, a spus profesor doctor Catalin Carstoiu, conform Agerpres.

De semenea, el a precizat ca profesia medicala trebuie restructurata si adaptata la necesitatile societatii romanesti.

“Medicul trebuie sa-si recapete respectul de odinioara. Suntem in continuare in fata unei perceptii publice care nu intotdeauna este cea mai adecvata, iar din punct de vedere educational eu pot sa va spun ca oricare dintre absolventii nostri se va descurca cu brio oriunde ar fi intr-un sistem medical sau educational in Europa si nu numai”, a mai afirmat decanul Facultatii de Medicina, conform sursei citate.

Continut educational:

In ceea ce priveste salarizarea medicilor, acesta mai considera ca s-au facut pasi importanti.

“Nu cred ca este totul. Eu cred trebuie sa promovam o cultura a respectului reciproc atat a medicului fata de pacienti, cat si a pacientilor fata de medici”, a mai subliniat Carstoiu.

Peste 1.000 de tineri au absolvit in 2019 Facultatea de Medicina a UMF ‘Carol Davila’. Promotia a fost intitulata generic ‘Gheorghe Marinescu’.

Etichete: UMF Carol Davila, Facultatea de Medicina, studenti medicina, medicina romaneasca

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Costin says:

    Deocamdată, absolvenții voștri nu se descurcă nici în România. Este inadmisibil ca un absolvent a 6 ani de Facultate sa nu stie sa abordeze,cât de cat, un bolnav. Dar nu numai ei sunt penibili, ci si dascălii! Asta e, orice-ati spune!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19