Debutul campaniei de vaccinare anti-Covid in cabinetele medicilor de familie, programat in 4 mai

13/04/2021
Debutul campaniei de vaccinare anti-Covid in cabinetele medicilor de familie, programat in 4 mai

Debutul campaniei de vaccinare anti-Covid in cabinetele medicilor de familie, programat in 4 mai

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/debutul-campaniei-de-vaccinare-anti-covid-in-cabinetele-medicilor-de-familie-programat-in-4-mai/

Presedintele CNCAV, medicul Valeriu Gherghita, a informat ca va avea o sedinta cu reprezentantii medicilor de familie privind vaccinarea anti-COVID, astfel incat campania de imunizare prin intermediul cabinetelor de medicina de familie sa poata debuta pe data de 4 mai.

“Va avea loc o sedinta cu toti reprezentantii medicilor de familie de la nivel judetean si Directiile de sanatate publica, prin care ne dorim sa lamurim intrebarile pe tema acestui aspect legat de vaccinarea in cabinetele proprii si pentru a fi in masura sa debutam campania de vaccinare in data de 4 mai, asa cum am anuntat”, a declarat, marti, Dr. Valeriu Gheorghita, potrivit Agerpres.

El a precizat ca este greu de realizat o estimare a numarului de persoane care vor putea fi vaccinate in cabinetele medicilor de familie, mentionand ca acest aspect depinde si de disponibilitatea romanilor de a se programa si de a se prezenta la vaccinare.

“Pot sa dau o valoare matematica, de cel putin 30.000 de persoane pe zi, dar asta inseamna sa am zece persoane vaccinate. Or, aici, iarasi ne vom confrunta cu un factor care tine de decizia personala a fiecarei persoane de a se vaccina. Tocmai de aceea nu intotdeauna estimarile noastre sunt validate in viata de zi cu zi, pentru ca, pe langa organizare, pe langa disponibilitatea dozelor, mai exista un factor esential – si anume disponibilitatea persoanelor de a se programa si a se prezenta la vaccinare”, a mai precizat seful CNCAV.

Medicul militar a mai adaugat ca, 3.028 de medici de familie si-au exprimat pana in prezent disponibilitatea de a participa la campania de vaccinare.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinare anti-covid la medicul de familie, valeriu gheorghita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: