De Ziua Mondiala a Astmului, medicii si pacientii Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta au inspirat pofta de viata

03/05/2011

De Ziua Mondiala a Astmului, medicii si pacientii Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta au inspirat pofta de viata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/de-ziua-mondiala-a-astmului-medicii-si-pacientii-institutului-de-pneumoftiziologie-marius-nasta-au-inspirat-pofta-de-viata/

Ziua Mondiala a Astmului a fost marcata astazi, 3 mai 2011, printr-un eveniment special organizat de Institutul National de Pneumoftiziologie Marius Nasta Bucuresti, cu sprijinul companiei GlaxoSmithKline, sub umbrela “Inspira pofta de viata”.

Peste 100 de medici si pacienti ai Institutului s-au bucurat impreuna de 20 de minute de miscare, zambet si energie, clipe ce reprezinta foarte mult pentru persoanele cu probleme respiratorii. Doctorii si pacientii au cantat la tobe si la diverse alte instrumente pentru ca impreuna sa inspire pofta de viata si sa le arate astfel pacientilor astmatici ca pot duce o viata normala, daca boala lor este controlata.

Prin acest moment special de energie, creat de medicii Institutului Marius Nasta impreuna cu pacientii astmatici, organizatorii evenimentului au dorit sa atraga atentia asupra faptului ca pacientii cu astm bronsic se pot bucura de o viata normala, pot face efort fizic fara limitarile impuse de afectiune si pot chiar sa uite de boala lor, cu conditia sa atinga un control bun al acesteia. Controlul astmului se poate obtine doar cu ajutor din partea medicului specialist, printr-o supraveghere corecta si pe termen lung a bolii si cu un tratament constant cu medicamente eficiente.

Prezent la eveniment, Prof. Dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie (SRP), a declarat ca „Obiectivul SRP este ca, impreuna cu ceilalti factori de decizie din domeniul sanatatii, sa contribuim in mod activ la imbunatatirea controlului astmului si sa reusim sa reducem nivelul spitalizarilor cauzate de aceasta boala cu 50% pana in 2015”.

Tema internationala a Zilei Mondiale a Astmului din 2011 se concentreaza chiar pe controlul acestei afectiuni. «Poti sa iti controlezi astmul!» este mesajul transmis astazi pe intreg mapamondul, inclusiv in Romania, continuand astfel tema introdusa de Ziua Mondiala a Astmului inca din 2007. Ziua Mondiala a Astmului este o initiativa internationala, organizata in fiecare an de catre GINA (Global Initiative for Asthma).

 

autor

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: