De la 1 iulie intra in vigoare noile cataloage cu preturile la medicamente

19/06/2015

De la 1 iulie intra in vigoare noile cataloage cu preturile la medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/de-la-1-iulie-intra-in-vigoare-noile-cataloage-cu-preturile-la-medicamente/

msConform reprezentantilor Ministerului Sanatatii, cataloagele privind preturile la medicamente vor intra in vigoare la 1 iulie.

“Astazi dam drumul ordinului privind CANAMED-ul (Catalogul National al Medicamentelor ) si probabil ca va fi publicat luni si va intra in vigoare incepand cu 1 iulie. Noi am gasit intr-o prima etapa peste 100 de produse care nu aveau alternativa terapeutica. Am solicitat institutiilor abilitate — CNAS si Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale — sa ne spuna daca au avut consum pentru acestea si daca avem alte alternative. Din fericire pentru noi, am constatat ca avem alternativa si cred ca in jur de 100 de produse din 120 nici macar nu erau consumate, deci, probabil ca erau produse inregistrate in nomenclatorul ANMDM, dar nu au fost comercializate in Romania”, a afirmat Mihaela Udrea, directorul in Ministerul Sanatatii.

Tot ea a mai precizat ca nu vor exista bolnavi afectati de lipsa vreunui medicament.

“Din cunostintele noastre, nu exista bolnavi afectati de vreo lipsa din CANAMED. Sper sa nu apara ulterior, ca acesta este un proces continuu, dar, cu siguranta, daca va aparea punctual o situatie de acest gen, vom raspunde de urgenta si vom incerca sa nu resimta pacientii lipsa medicamentelor de pe piata”, a declarat MIhaela Udrea, conform Agerpres.

Totodata, la Ministerul Sanatatii se vrea ca din luna septembrie sa existe o noua metodologie de calcul al pretului la medicamente, aplicabila in toate unitatile.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: