Data expirarii lotului de ser, imprimata pe certificatul de vaccinare

13/10/2021
Data expirarii lotului de ser, imprimata pe certificatul de vaccinare

Data expirarii lotului de ser, imprimata pe certificatul de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/data-expirarii-lotului-de-ser-imprimata-pe-certificatul-de-vaccinare/

Pe adeverinta de vaccinare se va imprima data expirarii lotului de ser, pentru ca populatia sa inteleaga ca vaccinurile nu sunt expirate, potrivit unei decizii luata de autoritati.

“Vom reimprima din nou pe certificatul de vaccinare, pe adeverinta data expirarii. In momentul in care s-a introdus si doza trei pe adeverinta de vaccinare, avand in vedere ca in prima etapa au fost foarte multe confuzii, populatia a inteles ca data expirarii inseamna data expirarii protectiei vaccinului sau data expirarii adeverintei, am considerat ca poate nu mai este util sa imprimam aceasta data a expirarii lotului de vaccin. Am revenit asupra acestei decizii si ea va fi in zilele urmatoare reimprimata pe adeverinta, asa incat pentru fiecare lot in parte sa existe aceasta data de expirare pentru ca oamenii sa stie cat se poate de clar ca nu este vorba de vaccinarea cu vaccinuri care sunt expirate”, a declarat medicul Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva Covid-19, intr-o conferinta de presa.

Potrivit medicului militar, Agentia Europeana a Medicamentului a autorizat extinderea perioadei de stabilitate pentru vaccinul BioNTech/Pfizer daca este stocat la temperaturi cuprinse intre -90 de grade si pana la -60 de grade.

Decizia nu se aplica si pentru vaccinurile care au fost scoase din acest lant de frig sau pentru care s-a intrerupt, intr-un fel sau altul, lantul de frig.

Etichete: certificat de vaccinare, data expirare lot vaccin, termen de valabilitate vaccin pfizer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: