Cursuri online gratuite despre antibiotice, recreditate EMC

06/06/2022
Cursuri online gratuite despre antibiotice, recreditate EMC

Cursuri online gratuite despre antibiotice, recreditate EMC

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cursuri-online-gratuite-despre-antibiotice-recreditate-emc/

• Peste 90% din prescriptiile de antibiotice au drept scop ingrijirea ambulatorie
        • Acces gratuit la programe de educatie medicala continua pentru medicii de familie
      • 16.300 de medici din Romania inscrisi la cursurile online EMC despre antibiotice
           • 107 080 puncte EMC acordate medicilor care au accesat cursurile despre antibiotice

Asociatia Societatea Nationala de Medicina Familiei/Medicina Generala in parteneriat cu Antibiotice Iasi vine in sprijinul tuturor medicilor de familie din Romania si ofera acces la cursuri EMC gratuite, programe de educatie medicala continua create de profesionisti pe baza celor mai noi date disponibile la ora actuala privind principalii factori care trebuie avuti in vedere in stabilirea tratamentului antibiotic: diagnostic cat mai corect, respectarea recomandarilor terapeutice existente, riscul redus de efecte adverse, particularitati ale pacientului,etc.

Pana in prezent, peste 16. 300 de medici din Romania s-au inscris la cursurile online despre antibiotice de pe platforma www.formaremedicala.ro, cu un total de 107 080 puncte EMC obtinute in ultimii patru ani.

Vestea buna este ca cele patru cursuri online realizate cu sprijinul Antibiotice Iasi vor fi recreditate incepand cu luna iunie 2022.

Prof. Univ. Dr. Gabriel Popescu – medic primar boli infectioase (autor principal)

Antibioticele sunt resurse terapeutice si uneori de profilaxie extrem de importante, considerate foarte probabil cel mai important progres medical al secolului XX, dar, spre deosebire de alte categorii de medicamente, isi pot limita singure eficienta in timp, cu atat mai mult cu cat sunt utilizate eronat. Prin aceste cursuri se poate realiza un pas catre mai buna cunoastere a utilizarii judicioase a antibioticelor.

Dr. Sandra Alexiu – medic primar medicina de familie, formator (co-autor)

In cursurile noastre ne-am dorit sa fim practici si sa ne ajutam colegii sa aleaga atent si informat. Am dorit sa ne aliniem conceptului atat de modern al stewardship-ului si de aceea, am descris acele situatii intalnite in practica medicului de familie, in care prescrierea de antibiotice nu este justificata si trebuie evitata. In acelasi scop, al corectarii unor automatisme de prescriere, am descris cele mai frecvente situatii de utilizare suboptimala a unor antibiotice (indicatie, doze, durata) si am implementat principiul “deprescribing” – ului, atat de modern acum in medicina familiei”.

Dr. Dina Mergeani – Presedinte Asociatia Societatea Nationala de Medicina Familiei/Medicina Generala (coordonator proiect)

Peste 90% din prescriptiile de antibiotice au drept scop ingrijirea ambulatorie a infectiilor, iar o mare parte din acest consum are loc pe baza recomandarilor medicilor de familie. Cursurile despre Antibiotice de pe platforma Formare Medicala, realizate in parteneriat cu UMF ‘Carol Davila’ Bucuresti, cu sprijinul Antibiotice Iasi, reprezinta un important hub de instruire pentru medicii de familie si din ambulatoriul de specialitate din Romania pe aceasta tema. In plus, avem avanjatul de a putea obtine online punctele EMC, intr-un mod confortabil.

Cursurile creditate cu puncte EMC de pe platforma www.formaremedicala.ro se adreseaza medicilor de toate specialitatile care doresc sa afle noutati sau sa aprofundeze informatii despre ariile terapeutice majore.

 

Despre Asociatia Societatea Nationala de Medicina Familiei/Medicina Generala:

Asociatia Societatea Nationala de Medicina Familiei/Medicina Generala este cea mai mare si mai puternica societate profesionala a medicilor de familie din Romania. Asociatia are drept scop crearea si dezvoltarea cadrului organizatoric necesar pentru promovarea intereselor cu caracter profesional, stiintific, legislativ, juridic, si promovarea intereselor economice, pentru dezvoltarea unor raporturi institutionalizate cu autoritatile publice, cu alte organizatii similare din tara si strainatate, cu societatea civila, pentru realizarea de activitati si initiative care promoveaza dezvoltarea si afirmarea specialitatii de medicina familiei.

Despre Antibiotice Iasi:

Compania Antibiotice Iasi, cea mai importanta companie farmaceutica cu capital romanesc, produce pe 8 fluxuri de fabricatie peste 150 de medicamente generice de uz uman din 11 clase terapeutice, medicamente veterinare, solutii biocide si, printr-un proces de biosinteza unic in Romania, substanta activa Nistatina, pentru care este lider mondial si standard de referinta la nivel international. Dezvoltarea continua a companiei si extinderea pe pietele internationale au fost posibile prin investitii si implementarea standardelor de calitate, astazi, Antibiotice avand 4 reprezentante deschise in Vietnam, Republica Moldova, Ucraina si Serbia.

Despre Formare Medicala:

Platforma Formare Medicala (www.formaremedicala.ro), care functioneaza sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), pune la dispozitia medicilor 24 de ore din 24 cursuri EMC online gratuite, webinarii interactive si informatii medicale si legislative.

 

autor

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: