Curs EMC gratuit: Tahicardia Ventriculara Catecolaminergica Familiala

05/09/2019
Curs EMC gratuit: Tahicardia Ventriculara Catecolaminergica Familiala

Curs EMC gratuit: Tahicardia Ventriculara Catecolaminergica Familiala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/curs-emc-gratuit-tahicardia-ventriculara-catecolaminergica-familiala/

Tahicardia Ventriculara Catecolaminergica Familiala este o boala rara, cu determinare genetica, ce reprezinta o cauza de moarte subita in randul tinerilor.

In ridicarea suspiciunii acestei boli, rolul medicului de familie este esential. Acesta poate face asta in urma determinarii unui risc genetic si a simptomelor clinice, apoi prin adresarea catre un centru cu experienta in diagnosticarea boliim cu posibilitatea efectuarii unor testari genetice.

Tahicardia ventriculara catecolaminergica familiala are, de cele mai multe ori, un debut in copilarie si 80% dintre pacienti sunt simptomatici pana la varsta de 40 de ani.

In cazul pacientilor care au activitati fizice profesionale sau recreative sau a celor care au un stil de viata stresant, primele simptome pot fi palpitatiile si starile de sincopa.

Important

In cazul celor care sufera de tahicardie ventriculara catecolaminergica familiala, pacientii in ritm sinusal au o electrocardiograma fara modificari semnificative, in speta, au un interval QTc normal.

Totusi, pot si prezente unele modificari specific cum ar fi:

– bradicardie sinusala de fond, in lipsa medicatiei
– tahiaritmii adrenergic mediate: extrasistole atriale, tahicardie atriala, fibrilatie atriala

Continut educational:

Pe platforma de e-Learning www.formaremedicala.ro, exista disponibil un curs creditat cu puncte EMC despre “Tahicardia Ventriculara Catecolaminergica Familiala”.

Cursul, absolut GRATUIT si format dintr-o singura lectie de studiu, este extrem de util medicilor de familie si nu numai.

Cursul “Tahicardia Ventriculara Catecolaminergica Familiala” cuprinde tabloul clinic, mecanismele patologiei, identificarea persoanelor care ar beneficia de testare genetica, managementul bolnavului identificat (stil de viata, management farmacologic).

 

autor

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: