Curs EMC: Diagnosticul precoce al pacientilor cu NAFLD poate fi pus de catre medicul de familie

09/05/2022
Curs EMC: Diagnosticul precoce al pacientilor cu NAFLD poate fi pus de catre medicul de familie

Curs EMC: Diagnosticul precoce al pacientilor cu NAFLD poate fi pus de catre medicul de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/curs-emc-diagnosticul-precoce-al-pacientilor-cu-nafld-poate-fi-pus-de-catre-medicul-de-familie/

Boala ficatului gras non-alcoolic (non-alcoholic fatty liver disease – NAFLD) afecteaza 1 din 4 persoane la nivel mondial, majoritatea pacientilor cu NAFLD fiind diagnosticati in asistenta medicala primara.

In ciuda prevalentei crescute a acestei afectiuni, identificarea pacientilor cu NAFLD in practica zilnica reprezinta o problema recunoscuta, avand ca si cauze pe de o parte subevaluarea importantei bolii atat de catre medic cat si de catre pacient si pe de alta parte prin subevaluarea caracterului evolutiv si al complicatiilor hepatice si extrahepatice ale acestui tip de afectare hepatica.

Formare Medicala, in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina Familiei si UMF “Carol Davila” Bucuresti, pune la dispozitia medicilor de familie si nu numai cursul online GRATUIT si creditat cu puncte EMCFicatul gras non-alcoolic in practica clinica” in cadrul caruia cursantii vor aprofunda si intelege care sunt obiectivele terapiei in acesta patologie, dar si care sunt contraindicatiile.

Aceste aspecte vor ajuta medicul de familie sa depisteze boala intr-un stadiu precoce, sa evalueze si sa incadreze corect un pacient cu o astfel de patologie, sa cunoasca variantele terapeutice actuale si sa il trimita la medicul specialist in timp util pentru a preveni aparitia complicatiilor.

“Diagnosticul precoce al pacientilor cu NAFLD cu afectare hepatica progresiva este posibil si poate fi pus chiar de catre medicul de familie. Printr-o intelegere profunda a evolutiei acestei afectiuni si printr-o incadrare corecta, pacientii pot beneficia de interventii terapeutice eficiente. Cursul de fata abordeaza aceste aspecte (diagnostic precoce, incadrare corecta in stadiu evolutiv de boala, folosirea testelor non-invazive de evaluare al gradului de fibroza, metode terapeutice actuale) si isi propune sa aduca elemente utile, practice si simple pentru detectia precoce si abordarea optima a pacientului cu boala ficatului gras non-alcoolic”, precizeaza Dr. Mihaela Udrescu – Medic Primar Medicina de Familie, Medic Formator, Coordonator Grup de Lucru SNMF GastRO si coautor al cursului “Ficatul gras non-alcoolic in practica clinica”

Cursul „Ficatul gras non-alcoolic in practica clinica” este un curs online interactiv, care ofera 12 puncte EMC gratuite si se adreseaza medicilor de toate specialitatile care doresc sa invete sau sa aprofundeze aria de terapie „Gastroenterologie”.

Incrierea la curs se face AICI.

Etichete: curs emc medici de familie, curs emc gratuit, curs online medici, credite emc, ficatul gras non-alcoolic

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: