Stiri medicale

Curs de Vaccinologie pentru asistentii medicali

Data ultimei actualizari: 21/04/2017

Alaturi de medicii de familie, asistentele medicale sunt in prima linie in demersurile legate de vaccinare. Manipularea vaccinurilor, manevra de vaccinare, comunicare cu pacientul, inregistrarea vaccinarii, sunt unele din sarcinile care de multe ori revin acestora.
Si, la fel ca si medicii, si asistentii mediciali au permanent nevoie sa se puna la curent cu tendintele si noutatile din medicina.

De aceea, portalul EduAsistent.ro, un portal de Educatie Medicala Continua dezvoltat sub egida Ordinul Asistentilor Medicali – Bucuresti, pune la dispozitie acestora cursuri online care abordeaza cele mai importante teme din domeniul sanatatii la ora actuala.

Printre cursurile disponibile pe platforma EduAsistent.ro este si cursul de Vaccinologie dedicat asistentilor medicali, realizat de dr. Daniela Stefanescu – medic primar medicina de familie, medic formator medicina de familie, cu o indelungata experienta in vaccinare.

Cursul de Vaccinologie pentru asistentii medicali abordeaza informatii precum:  productia vaccinurilor, siguranta vaccinala, contraindicatii pentru vaccinare, manipularea si depozitarea corecta a vaccinurilor.

Aceste cunostinte vor dezvolta competentele asistentilor medicali si comunicarea eficienta cu pacientul in vederea compliantei la procesul de vaccinare.

De asemenea, cursul mai abordeaza si un set de mituri precum si explicatiile stiintifice dovedite ale unor probleme legate de vaccinare.

*Medicii de familie pot recomanda asistentilor medicali acest curs.

6 comentarii

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.