Cum putem preveni aparitia simptomelor urinarii joase

08/06/2013

Cum putem preveni aparitia simptomelor urinarii joase

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cum-putem-preveni-aparitia-simptomelor-urinarii-joase/

Pentru preventia dar si managementul corect al bolilor HBP medicii trebuie sa le recomande pacientilor un stil de viata sanatos atat in ceea ce priveste nutritia cat si a activitatilor fizice pe care le pot face pentru mentinerea unei stari bune de sanatate.

Fundatia Oficiala a Asociatiei Americane de Urologie recomanda medicilor cateva sfaturi importante pe care le pot da pacientilor pentru a preveni anumite boli urinare , printre care si HBP (hiperplazia benigna de prostata).

Alimentatia pacientului trebuie sa includa o cantitate suficienta de lichide, reducand insa cantitatea de cafea acceptata.

Cafeaua actioneaza ca un diuretic ceea ce poate sa afecteze vezica urinara.

Medicii trebuie sa le recomande pacientilor sa bea apa pentru o ajuta eliminarea normala a urinei si pentru a elimina resturile din organism. Este foarte important ca pacientii sa fie informati asupra necesitatii de a fi hidratati mai ales in in zilele foarte calduroase sau in cazurile in care fac exercitii fizice. In acest caz, din cauza transpiratiei se pierde mult lichid.

Cercetatorii americani considera ca sucul de merisoare poate preveni infectiile de tract urinar.

In acelasi timp, medicii trebuie sa le recomande pacientilor un consum scazut de sare. Un nivel mare de sare poate determina retinerea apei si poate cauza disfunctii ale rinichilor.

Pacientii trebuie informati ca evitarea fumatului reduce riscul de a face cancer vezical.

O nutritie sanatoasa poate evita obezitatea. Cercetatorii americani considera ca barbatii obezi risca cu 20-30% mai mult sa moara din cauza cancerului de prostata.

Recomandarile medicilor pentru parinti

Pentru preventia bolilor HBP, medicii trebuie sa ofere parintilor informatiile necesare pentru a proteja copiii de imbolnavirea cu HBP.

E important ca parintii sa se asigure ca, inainte de culcare, copiii au fost la baie pentru a evita urinarile in somn.

 In cazul parintilor care au baieti, acestia trebuie sa se asigure ca ei poarta o protectie in activitatile sportive care il apara de anumite leziuni.

In cazul unui pacient cu simptome urinare joase, medicul trebuie sa ia in considerare totalitatea simptomelor de stocare, de evacuare si mixte (de evacuare si stocare).

Mai multe informatii despre situatiile in care pot sa apara simtomele urinarii joase dar si despre alte forme de manifestare a HBP puteti afla accesand cursul EMC online “Hiperplazia Benigna de Prostata I”, disponibil gratuit pe platforma FormareMedicala.ro si credit cu 8 puncte EMC recunoscute in programul de educatie medicala continua.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: