Cum afecteaza alergiile dezvoltarea copiilor

17/07/2013

Cum afecteaza alergiile dezvoltarea copiilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cum-afecteaza-alergiile-dezvoltarea-copiilor/

Cum afecteaza alergiile dezvoltarea copiilorCopiii sunt cea mai expusa categorie de pacienti la bolile alergice. O problema majora este atitudinea parintilor fata de simptomele si manifestarilor bolilor alergice la copii. In cazul astmului, spre exemplu, doar 9%  dintre parinti la nivel global percep manifestarea astmului la copiii lor ca fiind severa.

Principalele simptome ale bolilor alergice pe care parintii, pacientii si medicii trebuie sa le aiba in vedere

Medicii trebuie sa informeze parintii care au copii predispusi la boli alergice, dar si pacientilor adulti cu privire la principalele simptome cauzate de alergii.

Principalele simptome ale bolilor alergice pe care le pot identifica parintii la copiii lor sunt nasul care curge, mancarimile de nas, eurptii cutanate, socul anafilactic.

Cum identificam tipul de alergie

Testele cutanate reprezinta una dintre modalitatile la care pot apela parintii la indrumarea medicului pentru a identifica tipul de alergie.

O a doua modalitate de stabilire a alergiei este testul de sange.

Medicii trebuie sa informeze parintii ca, in cazul copiilor de 1-2 ani, exista o responsivitate mai mica a pielii in cazul testelor cutanate.

Ce boli cronice pot determina alergiile netratate

Medicii trebuie sa-si informeze pacientii cu privire la evolutiile cronice ale alergiilor precum astm, dermatita atopica, urticarie cronica, alergii alimentare.

Formele acute ale bolilor alergice sunt anafilaxia, reactii alergice la medicamente, reactii accidentale la medicamente.

In ce masura influenteaza bolile alergice activitatile zilnice ale copiilor

In cazul copiilor astmatici, parintii considera ca activitatea copiilor lor este afectata in diferite proportii in functie de manifestarile bolilor alergice.

Izolarea sociala a copiilor cu boli alergice este cauzata de simptomele exacerbate (66%), limitarea activitatilor fizice (48%), acceselor de astm mai frecvente (40 %), si, intr-o proportie de 9%, accesele de astm amenintatoare de viata.

Rinita alergica diminueaza calitatea vietii bolnavilor

In cazul copiilor, medicii ar trebui sa-I informeze pe parinti asupra riscurilor la care se supun bolnavii de rinita alergica. Astfel ca, in cazul copiilor, principalele activitati afectate sunt cele sportive (33%), joaca cu prietenii (29%), performanta scoalara (26%) si chiar activitatile impreuna cu familia (23%).

Ce le recomanda medicii parintilor pentru a preveni reactiile alergice la copii

Medicii le recomanda parintilor alaptarea pana la 6 luni si introducerea lenta in alimentatia copiilor a alimentelor inalt alergene.

In atentia parintilor sau a pacientilor cu boli alergene, cele 8 alimente inalt alergene sunt: laptele de vaca, graul, pestele, arahidele, alunele, soia, oul si fructele de mare.

Sursa: Communicate Medicale

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: