Cu calm spre nebunie! Sistemul “functioneaza”, cardul s-a blocat

18/09/2015

Cu calm spre nebunie! Sistemul “functioneaza”, cardul s-a blocat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cu-calm-spre-nebunie-sistemul-functioneaza-cardul-s-a-blocat/

cardulVineri dimineata, sistemul electronic al cardului de sanatate s-a blocat incepand cu ora 7.

Pacientii au trebuit sa astepte, daca au putut, ori au fost reprogramati, exceptand copiii si urgentele.

“Avem informatii de la colegii din toate judetele ca nu functioneaza validarea cardului. Eroarea consta intr-un mesaj care anunta: card invalid. Chestiunea este la nivel national. Se lucreaza la remediere, dar asta se intampla de mai bine de o ora si jumatate. Au fost si alte erori si alte blocaje, dar de la 1 septembrie nu au mai fost”, a declarat vineri dimineata la un post de televiziune, Sandra Alexiu, vicepresedinte al Societatii Nationale de Medicina Familiei,

De asemenea, si Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, a precizat pentru Realitatea TV ca detine informatii din toate judetele ca sistemul nu blocheaza validarea cardului de sanatate. “Apare card inactiv”, a spus acesta, adaugand ca acest lucru se intampla si la spitale sau la alte institutii, insa nu poate confirma.

Pe forumurile de specialitate s-a iscat un val de discutii, iar medicii de familie spun ca daca in trecut, cardul a mai avut probleme, acum este si mai grav, pentru ca pacientii nu pot fi consultati.

Cardul de sanatate a devenit obligatoriu de la data 1 septembrie 2015, fiind, astfel, unicul instrument de decontare a servicilor medicale din sistemul public de asigurari de sanatate.

 

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. oul lui Columb says:

    omul2@pentru ca vor sa scoata din foc castanele cu mana noastra

  2. Carmen says:

    Asa este, in toata tara sunt probleme cu SIUI, pe rand cu toate componentele lui, SIPE, CEAS, DES, SIUI. Blocaje nerecunoscute de CNAS. Vreau sa adaug ca au fost probleme si dupa 1 septembrie, si-nca destule, adica serviciile nu puteau fi validate, mesajul era “incercati mai tarziu” si BT nu se pot valida online. Transmise in DES apar. Daca patratelul umplut cu albastru este semn ca este validat, apoi e bine, dar noi nu stim sa descifram mesajele cu fum transmise de pe colinele CNAS.

  3. omul2 says:

    Oare de ce nu se incoloneaza pacientii “cu calm” sa-si ceara DREPTURILE in fata sediului CNAS?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: