Cu 50% mai multe cazuri de variola maimutei | Suplimentarea dozelor de vaccin

19/07/2022
Cu 50% mai multe cazuri de variola maimutei | Suplimentarea dozelor de vaccin

Cu 50% mai multe cazuri de variola maimutei | Suplimentarea dozelor de vaccin

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cu-50-mai-multe-cazuri-de-variola-maimutei-suplimentarea-dozelor-de-vaccin/

Comisia Europeana a anuntat achizitionarea a 54.530 de doze suplimentare de vaccin contra variolei maimutei in cadrul contractului sau cu laboratorul danez Bavarian Nordic. Decizia vine pe fondul ingrijorarilor legate de cresterea numarului de cazuri cu aproape 50% in Uniunea Europeana, intr-o saptamana, informeaza AFP.

Numarul dozelor cumparate in numele tarilor europene a ajuns acum la 163.620, a precizat executivul european intr-un comunicat citat si de Agrepres.

Comisarul european pentru Sanatate, Stella Kyriakides, a declarat ca este ”ingrijorata de numarul in crestere al cazurilor de variola maimutei in Uniunea Europeana”,

”Avem acum peste 7.000 de cazuri in Uniunea Europeana, echivalentul unei cresteri de aproape 50% fata de saptamana trecuta”, a declarat Kyriakide, potrivit surselor citate.

Europa este regiunea cu cele mai multe cazuri de variola maimutei la nivel global.

Potrivit datelor Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC), pe 14 iulie, 7.128 de cazuri confirmate au fost recenzate in Uniunea Europeana, cele mai multe in Spania (2.477), Germania (1.790) si Franta (912).

Comitetul de urgenta al OMS urmeaza sa se reuneasca saptamana aceasta, pentru a stabili masurile care se impun pentru a tine sub control focarul de variola maimutei.

Etichete: variola maimutei, vaccin variola maimutei,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: