Stiri medicale

Crucea Alb – Galbena: Furnizor de servicii de ingrijire la domiciliu

Data ultimei actualizari: 27/01/2014

Activitatea medicilor din scoli nu se suprapune peste cea a medicilor de familieFundatia Crucea Alb – Galbena Romania (CAGR), cu o existenta de 17 ani, ofera servicii medicale la domiciliu pacientilor cu boli cronice, cu un anumit handicap, celor aflati in convalescenta sau pacientilor cu boli in faza terminala. Ingrijirile medicale la domiciliu de care pot sa beneficieze pacientii romani trebuie sa fie recomandate de un medic de familie sau un medic specialist.

Peste 750 de pacienti primesc lunar ingrijiri medicale la domiciliu

Prin cele opt programe pe care le deruleaza in prezent CAGR, peste 700 de pacienti beneficiaza de servicii medicale la domiciliu.

Echipa care asigura aceste servicii este formata din 15 asistenti medicali, 2 medici, 15 kinetoterapeuti, 2 asistenti sociali, 2 ingrijitori.

Serviciile medicale sunt completate de serviciile sociale si de recuperare prin parteneriatul cu Asociatia de Ajutor Mutual Bucuresti (ADAM).

“(…) echipa CAG a fost mereu alaturi de pacientii sai si acestia au primit intotdeauna servicii integrate si personalizate. Astfel, pe langa cele 9 filiale ale CAG care deja exista, primim foarte des solicitari de a infiinta filiale si in alte orase din tara”, a precizat Mariuca Ivan, director general Fundatia CARGR.

Principalele obiective ale CAGR

Fundatia CAGR lucreaza, alaturi de alte ONG-uri, la un document care sa cuprinda directiile de reforma a sistemului de sanatate din Romania pentru o legislatie in concordanta cu legislatia europeana.

Fundatia urmareste dezvoltarea de proiecte prin fonduri europene care sa permita oferirea de servicii medicale de ingrijire la domiciliu cat mai multor pacienti din Romania.

Fundatia CAGR este membru fondator al Aliantei pentru Sanatate din Romania, organizatie care reprezinta drepturile pacientilor si ale furnizorilor de servicii medicale. Este, in acelasi timp, presedinte al Federatiei Furnizorilor de Ingrijiri la Domiciliu.

Pentru a va informa cum pot medicii de familie sa recomande pentru pacienti ingrijire medicala la domiciliu, click aici.

Sursa: www.cag.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

4 comentarii

 • Niculae georgeta spune:

  Buna ziua,avem și noi o mare rugăminte cautam o persoana de de incredere pentru a avea grija de mama noastra care este in varsta de 74 de ani restul detaliilor le discutam la telefon vă mulțumim din suflet.

 • Dingiludis Nicoleta spune:

  Buna ziua. As dori sa stiu in ce conditii o femeie batrana de 82 de ani poate beneficia de ingrijiri la domiciliu,nemaiputandu-se deplasa sa isi faca cumparaturile,mancare,etc. Multumesc

 • Borodi iLEANA spune:

  Buna seara.As dori sa stiu cum pot beneficia de ingrijiri la domiciliu.Mama mea este in virsta de 83 ani si este bolnava de ALZAIMER imobilizata la pat

 • STROE DAN spune:

  Salutari, va rog sa-mi spuneti de ce nu se sufla o vorba , pe nicaieri, despre terapiile medicale alternative (NU complementare !)ce acopera o gama uriasa din toate bolile/afectiunile existente…terapii ce au la baza DOAR bioenergia din palme/corp…Care-i parerea Dvs.?! Nu mi se pare DELOC corect ca tot/iarasi medicii sa beneficieze si de aceste fonduri UE de asistenta la domiciliu…si terapeutii adevarati(cu reale capacitati native/dobandite) NU !Terapeuti care muncesc din greu cu mainile…iar medicii stau cu fundul pe scaun si prescriu medicamente…de pe urma carora…inca,mai si-n caseaza comisioane…pe langa salariul fix de la stat de 2000lei. E corect sau nu ?! Pentru terapeutii adevarati (NU cei cu solutii/elixiruri si/sau cu aparate…)care se deplaseaza frecvent la domiciliul pacientilor…si muncesc din greu cu mainile….exista sprijin UE ? Multumesc.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.