Criza de personal la Serviciul Judetean de Ambulanta Sibiu

22/07/2021

Criza de personal la Serviciul Judetean de Ambulanta Sibiu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/criza-de-personal-la-serviciul-de-ambulanta-sibiu/

Personalul Serviciului Judetean de Ambulanta Sibiu este, comparativ cu alte judete si cu nevoile concrete, cel mai redus, sustine senatorul Claudiu Muresan, membru in Comisia pentru sanatate.

“Zilele trecute am facut insa o vizita la SAJ Ambulanta Sibiu. Personalul Ambulantei Sibiu este, comparativ cu alte judete si cu nevoile concrete, cel mai redus”, a scris Claudiu Muresan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, in municipiul Medias nu exista medici la Ambulanta, iar in situatiile cand este nevoie de doctori, acestia sunt adusi din municipiul resedinta de judet, aflat la 100 de kilometri distanta.

“Am profitat de moment si am deschis discutia legata de o problema importanta reprezentata de lipsa medicilor la Ambulanta Medias. Atata timp cat localitati mult mai mici, ca de exemplu Fagaras sau Sebes, au medici in echipele Ambulanta, nici de la Medias nu trebuie sa lipseasca acesti specialisti. Din analiza datelor oferite de conducerea SAJ Sibiu rezulta urmatoarele: (…) Asistenta medicala de urgenta pentru nordul judetului, cu o populatie de peste 122.000 de locuitori, este asigurata doar de echipaje de tip B2, fara medic de la Substatia Medias sau de ambulante C2 (cu medic) de la Centrala Sibiu; Distanta intre localitatile acoperite si Centrala Sibiu este intre 60-100 km; Personalul Ambulantei Sibiu este, comparativ cu alte judete si cu nevoile concrete, cel mai redus; Este nevoie de infiintarea unei linii de garda pentru asistenta de urgenta si infiintarea de posturi de medici specialisti urgente pentru Ambulanta Medias”, a mai mai precizat senatorul Claudiu Muresan.

Etichete: ambulanta sibiu, ambulanta medias, criza de personal ambulanta

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: