Cresteri salariale pentru personalul bugetar din Sanatate si Asistenta Sociala

08/08/2022

Cresteri salariale pentru personalul bugetar din Sanatate si Asistenta Sociala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cresteri-salariale-pentru-personalul-bugetar-din-sanatate-si-asistenta-sociala/

OUG care restabileste, incepand cu luna august 2022, o parte din drepturile salariale ale membrilor personalului din Sanatate si Asistenta Sociala. Acestia vor primi cresterea salariala de ¼ din diferenta dintre salariul aflat in plata si cel prevazut de lege pentru anul 2022, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului.

“Guvernul Romaniei s-a hotarat totusi sa mai faca un pas spre normalitate pentru salariatii din Sanatate si Asistenta sociala care nu au beneficiat de cresterile salariale prevazute de Legea 153/2017 (infirmiere, brancardieri, registratori medicali, ingrijitoare, asistenti sociali, psihologi, educatori, personal TESA si de deservire etc.). Proiectul de Ordonanta de Urgenta aflat pe masa Ministerului Muncii este singura solutie viabila la acest moment, asa cum Federatia SANITAS a cerut si sustinut de la momentul contestarii legii aprobata de Parlament. Acesta prevede acordarea cresterilor salariale incepand cu luna august a.c. Ar fi o reparatie care este de mult asteptata si nepermis de mult intarziata, pentru care Federatia SANITAS a protestat in strada in 15 iunie 2022 cu un numar impresionant de membri de sindicat care si-au strigat nemultumirile.”, scrie Federatia Sanitas intr-un comunicat de presa.

Vezi AICI proiectul de OUG cu toate prevederile.

Etichete: personal sanatate si asistenta sociala, cresteri salariale personal sanitar, sanitas

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: