Crestere semnificativa a numarului bolnavilor de cancer din Vaslui

03/02/2017

Crestere semnificativa a numarului bolnavilor de cancer din Vaslui

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/crestere-semnificativa-a-numarului-bolnavilor-de-cancer-vaslui/

SISTEM-MEDICAL

Potrivit datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica Vaslui, numarul bolnavilor de cancer din judetul Vaslui a cunoscut o crestere in ultimul an.

Daca la sfarsitul anului 2015 erau in evidenta 7.518 bolnavi de cancer, la finele anului 2016, s-au inregistrat 8.090 de cazuri.

“Trebuie intreprinse actiuni urgente pentru a creste gradul de constientizare asupra cancerului si dezvoltarea unor strategii practice pentru a aborda povara prin cancer, deoarece inegalitatile globale in privinta accesului la prevenire, tratament si ingrijiri paliative sunt in crestere exponentiala. (…)Asa cum cancerul afecteaza pe toata lumea in moduri diferite, fiecare dintre noi avem puterea de a lua masuri pentru a reduce impactul bolii asupra persoanelor, familiilor si comunitatilor’, scrie intr-un comunicat de presa remis de DSP Vaslui.

Institutia  a precizat ca in aceasta luna deruleaza o campanie de lupta impotriva cancerului, care presupune organizarea unor seminarii in rândul populatiei cu privire la adoptarea unui comportament sanatos si informarea cu privire la prevenirea cancerului.

Potrivit Agerpres, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, cea mai mare unitate medicala din judet, a inchis la inceputul anului trecut Sectia de Oncologie, din cauza faptului ca singurul medic oncolog a demisionat, el alegând sa lucreze in sistem privat. Bolnavii de cancer din Vaslui merg in judetul Iasi pentru tratament.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: