Cresc salariile in sanatate

18/05/2016

Cresc salariile in sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cresc-salariile-in-sanatate/

Principalele revendicari ale Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatateA fost definitivat proiectul ordonantei de urgenta privind salarizarea, iar cele mai semnificative cresteri de salarii vor fi in sanatate.

In domeniul sanitar este stabilita o crestere suplimentara pentru debutanti de aproximativ 10% fata de restul functiilor a salariilor debutantilor, in vederea cresterii atractivitatii carierei in sistemul public de sanatate. De asemenea, va fi  implementat si un sistem de premiere bazat pe performanta.

Potivit curentul.info, sistemul de premiere pentru personalul din sistemul sanatate, precum si pentru personalul didactic si didactic auxiliar va fi introdus incepand cu luna ianuarie 2017, astfel:

a) ordonatorii principali de credite pot acorda premii anuale, semestriale si trimestriale, in limita a 2% din cheltuielile cu salariile aferente personalului prevazut in statul de functii, cu incadrare in fondurile aprobate prin buget, in conditiile indeplinirii criteriilor de performanta
b) criteriile de performanta se vor elabora de catre Ministerul Sanatatii si, respectiv, Ministerul Educatiei
c) sumele neutilizate in cursul unui trimestru pot fi acordate in perioadele urmatoare, in cadrul aceluiasi an bugetar. Rezerva de performanta de 2% nu poate fi utilizata in absenta cadrului de evaluare a performantei mentionat mai sus.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: