Covid-19 | Un vaccin experimental a produs anticorpi la cobaii de laborator

21/05/2020

Covid-19 | Un vaccin experimental a produs anticorpi la cobaii de laborator

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/covid-19-un-vaccin-experimental-a-produs-anticorpi-la-cobaii-de-laborator/

O compania americana de imunoterapie a anuntat ca vaccinul sau experimental pentru prevenirea infectiei cu noul coronavirus a dovedit ca produce anticorpi protectori si raspunsuri ale sistemului imunitar la soareci si porcusori de Guineea, informeaza Reuters.

”Am observat raspunsuri ale anticorpilor care indeplinesc multe dintre lucrurile pe care am vrea sa le vedem la un eventual vaccin”, a declarat dr. David Weiner, directorul centrului pentru vaccinuri si imunoterapie din cadrul Institutului Wistar.

Compania Inovio, care a inceput testarea pe oameni a vaccinului sau in aprilie, a declarat ca rezultatele preliminare in urma studiului clinic sunt asteptate in luna iunie.

Celor patruzeci de participanti sanatosi din Faza 1 a studiului clinic li se administreaza doua doze, la patru saptamani distanta, din vaccinul numit INO-4800 si apoi sunt monitorizati o perioada de doua saptamani.

”Avem deja date privind siguranta si (vaccinul) s-a dovedit benign. Unele persoane au prezentat o usoara roseata pe brat”, a explicat pentru Reuters dr. Katherine Broderick, directorul departamentului de cercetare si dezvoltare al Inovio, potrivit Agerpres.

Continut educational:

Dupa rezultatele preliminare, compania se va adresa FDA pentru autorizare astfel incat sa se poata trece la fazele urmatoare ale studiului clinic, in iulie sau august.

Inovio a declarat ca noile date publicate demonstreaza activitatea de neutralizare a virusului prin utilizarea a trei proceduri de testare separate.

Totusi, expertii preconizeaza ca dezvoltarea unui vaccin sigur si eficient ar putea dura 12 pana la 18 luni.

Etichete: vaccin covid-19, vaccin coronavirus, anticorpi covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Multumiri pentru cadrele medicale scolare din Oradea: Au lucrat non-stop, in trei schimburi

De Ziua Eroilor, elevii au facut felicitari pentru “eroii lor din linia I” de la Spitalul Judetean Bistrita

Solutii pentru acoperirea serviciilor medicale de asistenta scolara in unitatile de invatamant

Cercetator la Institutul Cantacuzino, despre vaccinul Covid-19: Dorinta este ca produsul sa fie administrat intranazal

Proiect privind reluarea validarii cu cardul de sanatate a unor servicii medicale