Covid-19| Alte doua cazuri de coronavirus, in Romania

04/03/2020
Covid-19| Alte doua cazuri de coronavirus, in Romania

Covid-19| Alte doua cazuri de coronavirus, in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/covid-19-alte-doua-cazuri-de-coronavirus-in-romania/

Grupul de Comunicare Strategica anunta ca au fost diagnosticate alte doua cazuri de coronavirus pe teritoriul Romaniei. Este vorba despre un adolescent in varsta de 16 ani, nepotul barbatului de 47 de ani, din Timisoara, depistat pozitiv in cursul zilei de marti. Celalalt caz diagnosticat, tot miercuri, este cel al unui barbat de 71 de ani din Suceava.

Cazul cu numarul 5 de coronavirus in Romania – un adolescent

Potrivit informatiilor oficiale, pana acum, adolescentul este asimptomatic si afebril. Potrivit sursei citate, rezultatele de miercuri ale probelor luate de la barbatul de 47 de ani sunt negative si urmeaza, potrivit procedurii, un nou test la distanta de 24 de ore fata de ultimul realizat.

“Toate analizele efectuate astazi sunt negative, cu exceptia unui contact din familia barbatului. Este vorba despre baiatul de 16 ani, care va fi adus cu izoleta la spital pentru internare”, a afirmat dr. Virgil Musta, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase ‘Victor Babes’ din Timisoara, citat de Agerpres.

Cazul cu numarul 6 de coronavirus in Romania –  un varstnic

De asemenea, tot miercuri, s-a confirmat si cazul cu numarul sase de coronavirus din Romania, la o persoana in varsta de 71 de ani din Suceava.

“In aceasta dupa-amiaza, s-a confirmat al saselea caz de infectare cu noul coronavirus in Romania COVID-19. Este vorba despre un barbat in varsta de 71 de ani, care s-a intors din Lombardia in data de 28 februarie si se afla in autoizolare. Conform primelor informatii din teritoriu, in data de 2 martie 2020, barbatul s-a prezentat la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava – Sectia de boli infectioase cu febra si frison, unde a ramas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al carui rezultat a iesit pozitiv”, scrie intr-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategica.

Autoritatile au declansat deja o ancheta epidemiologica pentru stabilirea contactilor.

Etichete: coronavirus, covid-19, coronavirus romania, test coronavirus, zone de risc coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: