Costache: As vrea sa va asigur ca deocamdata pe teritoriul Romaniei nu exista niciun caz de infectie cu coronavirus

13/02/2020

Costache: As vrea sa va asigur ca deocamdata pe teritoriul Romaniei nu exista niciun caz de infectie cu coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/costache-as-vrea-sa-va-asigur-ca-deocamdata-pe-teritoriul-romaniei-nu-exista-niciun-caz-de-infectie-cu-coronavirus/

Victor Costache a precizat, joi, in sedinta de Guvern, ca deocamdata, pe teritoriul Romaniei nu exista niciun caz de infectie cu noul coronavirus din China.

In context, seful Executivului i-a transmis acestuia ca masurile de prevenire si combatere trebuie tratate cu maxima seriozitate

“As vrea sa va asigur ca deocamdata pe teritoriul Romaniei nu exista niciun caz de infectie cu coronavirus, cu noua tulpina 2019. Ultima suspiciune de infectie cu coronavirus a fost infirmata ieri seara tarziu (n.r. – miercuri). Era vorba de acel pacient din Resita care a prezentat o simptomatologie de tip pseudogripal si fiind un asistent care lucrase in Germania, in contact cu pacienti cu coronavirus, fusese o suspiciune importanta. Probele sunt negative, deci nu se confirma diagnosticul”, precizat Victor Costache, citat de Agerpres.

Diagnosticarea cu noul coronavirus din China numit de OMS Covid-19, se va putea face si in alte trei centre din tara. Pana in prezent, doar Institutul Matei Bals din Bucuresti avea aceasta capacitate.

De asemenea, potrivit protocoalelor adopate in toata lumea, orice persoana care vine dintr-o zona de focar pe teritoriul Romaniei va sta in carantina 14 zile.

Continut educational:

“Mergem dupa protocoalele internationale elaborate de ECDC si de CDC, in ziua a treia se face un test PCR pentru coronavirus si apoi se repeta la externare. ECDC este Agentia europeana de disease control, coordonata de doamna Andrea Ammon cu care suntem in legatura saptamanal. Chiar astazi este o sedinta, eu am absentat de la sedinta de la Bruxelles pentru a fi prezent la sedinta de Guvern si Romania este reprezentata de domnul ministru secretar de stat Nelu Tataru, care ne va informa astazi dupa-amiaza despre masurile ce vor fi luate la nivel european. Va vom tine la curent in timp real”, a mai adaugat Costache conform sursei citate.

Un tanar de 25 de ani care lucra ca asistent medical in Germania si a revenit in Romania, la Resita, dupa ce a ingrijit mai multi bolnavi de coronavirus, a fost tinut in carantina la Timisoara si testat pentrua se vedea daca a contactat infectia cu coronavirusul Covid-19. Analizele de laborator au aratat ca barbatul nu este infectat.

Etichete: coronavirus china, covid-19, diagnostic coronavirus, suspiciune infectie coronavirus

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Din 1 octombrie cardul de sanatate redevine obligatoriu, cu exceptia consultatiilor la distanta

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul

China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Proiect privind prelungirea suplimentarii numarului de posturi la DSP si Ambulanta

Medicii de familie: Siguranta pacientilor trebuie sa fie mai presus de un sistem informatic nefunctional