Corpul de control al ministrului Sanatatii face verificari la Matei Bals

29/01/2021
Corpul de control al ministrului Sanatatii face verificari la Matei Bals

Corpul de control al ministrului Sanatatii face verificari la Matei Bals

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/corpul-de-control-al-ministrului-sanatatii-face-verificari-la-matei-bals/

Pe langa ancheta politiei, cea demarata de Colegiul Medicilor Bucuresti si Corpul de Control a prim-ministrului, si Corpul de Control al ministrului Sanatatii face verificari la Institutul ‘Matei Bals’ cu privire la incendiul care a avut loc vineri dimineata, in urma caruia patru persoane si-au pierdut viata.

“Exista o ancheta a Politiei si exista, de asemenea, un control efectuat de Corpul de Control al premierului si Corpul de Control al ministrului Sanatatii. Incercam sa aflam ce s-a intamplat. Exista responsabili si exista si responsabilitati, dar inainte de asta sau in paralel cu acest lucru la acest moment la MS si DSU exista echipe care iau legatura cu familiile si cu spitalele pentru a oferi informatiile necesare, respectiv a oferi ajutorul de care este nevoie. Sunt inclusiv la Matei Bals pacienti in terapie intensiva si mai sunt cateva cazuri la terapie intensiva in spitalele in care au fost transferati”, a declarat Voiculescu la Digi24.

Potrivit acestuia, incendiul izbucnit la Institutul ‘Matei Bals’ a fost relativ violent.

Ministrul a spus ca nu are informatii ca in cladirea respectiva ar fi existat alte surse de incalzire decat ‘cele firesti’ intr-o cladire a unui spital.

“Nu am informatii ca in acea cladire ar fi fost nevoie, respectiv ca ar fi fost surse suplimentare de incalzire. Evident, astfel de surse de incalzire nu ar trebui sa fie in spitale. Stim ca insa ca in practica lucrul acesta se intampla si nu este in regula”, a mai declarat ministrul citat si de Agerpres

De asemenea, demnitarul a mai adaugat ca Institutul ‘Matei Bals’ a avut un management stabil si ‘o finantare relativ robusta’.

Etichete: incendiu matei bals, ancheta incendiu matei bals, vlad voiculescu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: