Coronavirusul Covid-19 poate fi depistat si cu aparatele pentru diagnosticarea pestei porcine

19/03/2020

Coronavirusul Covid-19 poate fi depistat si cu aparatele pentru diagnosticarea pestei porcine

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/coronavirusul-covid-19-poate-fi-depistat-si-cu-aparatele-pentru-diagnosticarea-pestei-porcine/

Potrivit conducerii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Covasna, aparatele Real Time PCR utilizate pentru depistarea pestei porcine pot depista si prezenta coronavirusului.

“Este un aparat de biologie moleculara pe care unele judete il au de vreo doi, trei ani si il folosesc pentru depistarea pestei porcine in special. Dar poate fi folosit si pentru altceva, cum ar fi coronavirus. Anul trecut, printr-un program al Agentiei Nationale, am avut posibilitatea sa achizitionam aparatura de laborator, autolaboratoare, etc, iar noi am optat pentru un Real Time PCR. Am facut contractul cu AFIR, dar inca nu l-am primit, saptamanal sun si ma interesez (…) Am vorbit cu Directia Judeteana de Sanatate Publica si cu Spitalul Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe si daca il primim il cedam cu mare drag ca sa il foloseasca in aceasta perioada, daca va fi nevoie”, a declarat dr. Sikó Barabási Sándor, directorul institutiei, citat de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Sindromul de burnout

Potrivit acestuia, valoarea unui astfel de aparat se cifreaza la peste 70.000 euro, insa daca aceste aparate vor fi folosite pentru detectarea coronavirusului, vor trebui luate masuri de siguranta suplimentare pentru personalul de specialitate.

“Pentru ca investigatiile sa nu pericliteze personalul care analizeaza probele de coronavirus, trebuie sa se asigure un nivel mai ridicat de siguranta. Nu oriunde sau oricine poate lucra, trebuie conditii speciale, personal calificat si spatiu sigur”, a mai spus directorul executiv al DSVSA Covasna, conform sursei citate.

Etichete: coronavirus, covid-19, depistare coronavirus, test coronavirus, teste Real Time PCR coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Legea privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votata de Camera Deputatilor

EMA: Zece noi tratamente pe piata UE | 76 de medicamente aprobate in 2020

Conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu: Ar trebui gasita o modalitate de a testa pacientii fara a-i interna

Ziua internationala a osteoporozei | Osteoporoza reduce semnificativ calitatea vietii pacientului

Raportul Corpului de control al premierului dupa verificarile de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti