Copil din Belgrad cu botulism, salvat de serul trimis de Spitalul Victor Babes Timisoara

17/03/2022
Copil din Belgrad cu botulism, salvat de serul trimis de Spitalul Victor Babes Timisoara

Copil din Belgrad cu botulism, salvat de serul trimis de Spitalul Victor Babes Timisoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/copil-din-belgrad-cu-botulism-salvat-de-serul-trimis-de-spitalul-victor-babes-timisoara/

Lupta pentru a salva o viata, ajutorul medical pe care poti sa il oferi unui bolnav nu trebuie sa depinda de granite, iar asta s-a vazut cel mai bine in aceste zile cand medicii si farmacistii de la Spitalul Victor Babes din Timisoara, dar si pompierii de la ISU Timis si-au dat mana pentru a salva viata unui copilas din Serbia.

Baietelul, ajuns la Spitalul din Belgrad, a fost diagnosticat cu botulism. Pentru ca autoritatile medicale din Serbia nu au gasit in tara vecina ser antibotulinic, au cerut de urgenta, prin Ministerul Sanatatii, ajutor international.
In cazul unei asemenea afectiuni orice ora conteaza, iar mesajul a ajuns si la Spitalul Victor Babes.

Medicii si farmacistii s-au mobilizat rapid si, in scurt timp de la primirea solicitarii de ajutor, un flacon de ser antibotulinic a fost trimis, cu un echipaj ISU, spre granita romano-sarba.

Substanta a fost pastrata la temperatura scazuta pe tot parcursul drumului, conform procedurilor.

“La Punctul de Trecere a Frontierei Moravita, serul antibotulinic a fost predat medicului din Belgrad care a facut solicitarea si care a venit special in vama, insotit de tatal copilasului, sa preia coletul cu substanta a carei administrare va salva viata micutului. Astfel, in cateva ore, serul antibotulinic a ajuns la spitalul din Belgrad si a fost inoculat copilasului pentru a neutraliza toxina ce ii punea viata in pericol.”, precizeaza Spitalul Victor Babes pe pagina de Facebook a institutiei.

Etichete: botulism, ser antibotulinic, Spitalul Victor Babes  Timisoara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: