Alti copii testati pozitiv in cazul profesoarei diagnosticata cu TBC

20/01/2017

Alti copii testati pozitiv in cazul profesoarei diagnosticata cu TBC

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/copii-testati-pozitiv-in-cazul-profesoarei-diagnosticata-cu-tbc/

 copil

Inca 105 persoane, intre care 11 adulti si 94 de copii, de la o scoala privata din Brasov, care au intrat in contact cu profesoara din Sacele diagnosticata cu TBC, au fost testati in aceasta saptamana.

Potrivit Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Brasov, pentru 38 din cei 94 de copii testul a fost pozitiv, dar nu manifesta boala. In randul adultilor, testul nu a fost pozitiv.

“Copiii care au testul pozitiv vor face in continuare o serie de analize suplimentare, radiografii pulmonare si vor fi controlati de medicii pneumologi pediatri. In cazul in care, dupa aceste analize si radiografii, se va depista ceva, atunci vor intra pe chimioprofilaxie. Deocamdata nu exista niciun caz de tuberculoza, nici la Liceul Teoretic “George Moroianu” din Sacele, nici la Scoala privata din Brasov”, a spus dr.Dan Moraru , managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brasov, potrivit Agerpres.

Reamintim ca Politia Municipiului  Sacele a deschis un dosar penal pentru infractiunea de zadarnicire a bolilor, pentru a stabili daca profesoara stia ca are TBC sau a ascuns boala. S-a inceput urmarirea penala in rem, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov.
Potrivit sursei mentionate, si Directia de Sanatate Publica Brasov a inceput o ancheta si va verifica modul in care s-a facut dezinfectia in cele doua unitati de invatamant.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: