Stiri medicale

Controlul bolilor transmisibile ramane la Ministerul Sanatatii

Data ultimei actualizari: 17/10/2013

poza ministerul sanatatiiSupravegherea si controlul bolilor transmisibile, inspectia sanitara vor ramane la minister, prin activitatea DSP-urilor, conform ultimelor declaratii ale ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu. In acelasi imp, Federatia Hipocrate a precizat ca va sprijini serviciile in medicina de familie si de ambulator.

Masuri pentru eficientizarea sistemului medical

In discutiile intre reprezentantii ministerului Sanatatii si cei ai Federatiei Sindicale Hipocrate au fost abordate probleme de interes major pentru sistemul sanitar.

Acestia au atins subiecte de interes pentru profesionistii in sanatate:

  • Translatarea unor servicii medicale din cadrul spitalului catre ambulatoriul de specialitate
  • Internarea de zi
  • Salarizarea personalului medical

S-a pus in dezbatere si posibilitatea oferirii unor servicii medicale care sa implice costuri mai mici pentru pacienti.

“Transparenta si dialogul continuu reprezinta constante ale Ministerului Sanatatii, evidentiate si cu ocazia discutiilor care au avut loc cu reprezentantii Federatiei Hipocrate”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca reforma in sistemul sanitar se va realiza prin consultarea medicilor, sindicatelor si pacientilor.

Calitatea serviciilor in medicina de familie si de ambulator

Reprezentantii Federatiei Hipocrate au precizat ca vor sprijini imbunatatirea calitatii serviciilor medicale acordate de medicina de familie si de ambulator.

In acelasi timp, reprezentantii federatiei au precizat vor acorda sprijin si serviciilor in medicina comunitara si in ingrijirea la domiciliu.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.